|
21.08.16 | #1 |
Butik Pasta (Çikolata Şöleni)
Butik Pasta (Çikolata Şöleni)Pandispanya malzemesi: 4 adet yumurta 4 kahve fincanı un 3 kahve fincanı şeker 8 yemek kaşığı kaynamış su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 vanilya 1 kabartma tozu 1 yemek kaşığı mısır nişantaşı Yumurta beyazlari şekerin yarısı ile krem şanti kıvamını alana kadar mikserin yuksek devrinde çırpılır. Başka bir kapta yumurta sarıları kalan şekerle mikserle çırpılır sıcak su azar azar ilave edilir. Sıvı yağ eklenir. Kuru malzemeler elenerek eklenir mikserle çırpılır. Yumurta sarılı karisima yumurta beyazli karışım spatula ile 4-5 kerede eklenir.19 cm çapında 9 cm yuksekliginde çember kalıba hamur malzemesi dökülür ve onceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-45 dk pisirilir İç kreması: 2,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı toz şeker bir tencereye konur muhallebi kıvamında pişirilir. Krema ılıyınca 250 gr labne peyniri konur mikserle karıştırılır. Soğuması için buzdolabına konur. Pandispanya 3 kata ayrılır. Her kat şekerli süt ile ıslatılır. Ara katlara iç krema sürülür. Dış kremasi için: 2 pk krem şanti 1 pk soğuk süt ile çırpılır soğutulur. Pastanın dışı sıvanır. Ganaj : 100 ml süt kreması kaynama noktasına gelince ocaktan alinir ve içine 100 gr bitter çikolata konup karıştırılır. Soğuyunca pastanın üstü süslenir. Hayırlısı neyse o olunca beni uyandırın. |
|
|
|