|
17.06.16 | #1 |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması1 kg asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 2 orta boy domates 2 büyük soğan 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 demet taze nane tuz 2 tatlı kaşığı yenibahar 1 limon 1 su bardağı zeytinyağı Öncelikle pirinci güzelce yıkayıp süzüyoruz. Asma yapraklarını kaynayan suda 5 dakika civarı haşlıyoruz. Kuru soğanları ve domatesleri rendeliyoruz. Tüm yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeyi alıp iyice karıştırıyoruz. En son olarak yenibaharı, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz. Yaprakların içerisine hazırladığımız pirinçli harçtan koyup sarıyoruz. Sarmaları tencereye dizip üzerine zeytinyağı ve sıcak su ilave edip pişiriyoruz. Servis tabağına alıp limon dilimleriyle ikram ediyoruz. Afiyet olsun. Düş yağmur hayat ver bu ölü kalplere. |
|
|
|