|
01.06.16 | #1 |
Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Tarifi
Zeytinyağlı Çeşme Enginarı TarifiMalzemeler 8 adet taze enginar 2 çorba kaşığı limon suyu Yarım havuç Yarım patates 5 adet arp**** soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 12 dal dereotu Haşlanmış bezelye Birer tutam tuz ve tozşeker Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Yapılışı Enginarları temizleyin. Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyin. Enginarları limonlu suya atın. Kaynayan limonlu suda enginarları haşlayın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın. Arp**** soğanları yağda kavurun. Yuvarlak kesilmiş havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz su ekleyin. Enginarları sebzelerin üzerine dizin. Tuz ve şeker ekleyin. 2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış bezelyeyle servis yapın. Yalnızım diye üzülmüyorum.. Çünkü biliyorum yalnız insanın
ihanet edenide olmaz .... |
|
|
|