|
24.05.16 | #1 |
Sütlü pirinç soslu karamelli dondurma
Sütlü pirinç soslu karamelli dondurmaHazırlama süresi 25 dakika 6-8 adet 275 kalori Malzemeler: 300 gram pirinç 150 gram pudra şekeri 1 litre süt 125 ml. vanilya likörü 400 ml. vanilyalı sıvı krema karamelli dondurma çubuk tarçın Hazırlanışı: * Geniş bir tencerede 125 ml. vanilya likörünü ve sütü ısıtın. Pirinci soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzün. Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun. * Karışımı kaynatın. Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın. * Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin. * Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin. * Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın. Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın. İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip tatlandırabilirsiniz. Alıntı. Yalnızım diye üzülmüyorum.. Çünkü biliyorum yalnız insanın
ihanet edenide olmaz .... |
|
|
|