Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24.06.16   #1
Kullanıcı Profili
Sinem
Guest
Avatar Yok
Standart 18-24 ay beslenme

18-24 ay beslenme


“Yavaş yavaş anlıyorum. Galiba her dediklerini yapmak zorunda değilim. Mama sandalyesi pek sıkıcı. Oturmak vakit kaybı. Ben geziyorum annem kaşıkla peşimden koşuyor. Doğrusu çok zevkli oluyor. Ne o elindeki bakayım, bezelyeyi bırak dondurmayı uzat da bir yalayayım hımmm....”

İşte yine yepyeni bir sayfa! Tüm bildikleriniz sil baştan. 18 ay - 24 ay döneminde oturmak küçük gurmelerin en sevdiği eylem sayılmaz. Birçok anne bebeğinin peşinde kaşıkla gezerek beslemeye tam da bu aylarda başlar. Çünkü küçük gurmenin o sıkıcı mama sandalyesinde oturmaya hiç mi hiç niyeti yoktur! Eğer baştan sağlam bir yemek yeme alışkanlığı oturtmadıysanız emin olun işiniz bundan sonra kolaylaşmayacak. Bazı uzmanlara göre bebek beslenmesinin bu şekilde olmasında sakınca olmasa da bu aylar iki yaş sendromu başlamadan önce ipleri elinize almanız gereken aylar. Üstelik hiçbir şey sandığınız kadar zor değil, unutmayın kısa bir süre tutarlı davrandığınızda bebekler hemen her şeye alışabilir.

İnanması zor ama aslında bebeğiniz kendi kendini beslemeye çoktan hazır. Parmak yiyeceklere daha başlamadıysanız şimdi tam zamanı. Çiğneme ve yutma konusunda artık o bir usta, korkmanız gereken bir şey yok. Yeter ki parmak yiyeceklerin altın güvenlik kurallarına uyun.

Küçük gurmeniz 18 ay, 19 ay, 20 ay, 21 ay, 22 ay, 23 ay döneminde 3 ana 2 ara öğün yiyebilir. Süt hala beslenmesinin önemli bir parçası. Ara öğün olarak süt verebilirsiniz. Hala anne sütü alıyorsa çok şanslısınız. İnek sütü ve devam sütleri de önemli birer protein ve kalsiyum kaynağı. Tabii unutmamakta fayda var, ne kadar çok süt içerse ana öğünlerde o kadar az iştahı olacaktır. Dengeyi bulmakta fayda var.

Bu arada aman ara öğünlere dikkat, bu dönemde ara öğün olarak abur cubur yiyen çocuklarda bu bir alışkanlık haline gelebiliyor. Unutmayın bebeğiniz dondurmayı her zaman bezelyeye tercih edecektir. Bir kereden bir şey olmaz demeyin, küçük gurme dondurma, çikolata, kurabiye gibi karşı koyulmaz tatlarla erken yaşta tanışırsa, artık brokolinin tadı ona çekici gelmeyecektir. Üstelik kalori ihtiyacını giderdiğinden, meyve sebzeden alacağı kaloriye de gerek kalmayacaktır. Bu yüzden bebeğinize hem lezzetli hem de sağlıklı ara öğünler hazırlamanız gerekli.

Çocukların yaşına, boyuna ve hareketliliğine göre günlük kalori ihtiyacı değişse de, uzmanlara göre bu dönemde ortalama olarak 1000-1400 kaloriye ihtiyacı olduğu belirtiliyor.



İşlemler


 
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 07:24

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.