|
19.08.16 | #1 |
Kekli Baklava
Kekli BaklavaKEKLI BAKLAVA 1paket hazir baklava yufkasi 200gr erimiş tereyagi KEKI IÇIN: 3 yumurta 1 su bardagi şeker 1su bardagi cekilmiş ceviz içi 1 paket kabartma tozu 1 vanilya 1 su bardagi un ve +3 yemek kasigi un daha ekleyin 1 çay bardagi haslanmiş robottan geçirilmiş ispanak yapraklari Almanyadakiler buzluktan gehackte blattspinat ekleyebilirler HAZIRLANIŞI: Önce tereyagini eritelim yufkalarimizi yariya bölelim yufkamizin yarisina tek tek tereyagi gezdirip firin tepsimize dizelim diger yufkalara bez örtelim yoksa cok cabuk kuruyor Diger tarafta kekimizi tüm malzemeleri ekleyerek cirpalim en son ispanaklari keke ekliyelim sakin korkmayin gayet sert bir kek hamuru oluyor!!!bu keserken kekimiz disariya taşmasin diye sert bir kek yapiyoruz şimdi kek hamurumuzu baklavanin üzerine esit sekilde yayalim diger kalan yufkalarimizida tek tek yaglayarak ayni islemi yapalim kekli baklavamizi nazik bir sekilde keselim keserken sakin üzerine bastirmayin yarim cay bardagi siviyag kesilmis baklavanin üzerine gezdirip isitilmis firinda 175*üzeri ve alti güzel pisene dek pisirelim SERBET : 1kg şeker 850 ml su yarim limonun yarisi Şerbet kaynayinca kisik atesde yaklasik 20 dakika kaynatalim firindan cikip soguyan baklavamiza sicak serbetle buluşturalim Afiyet Olsun . Hayırlısı neyse o olunca beni uyandırın. |
|
|
|