|
25.07.16 | #1 |
Ispanaklı Pasta
Ispanaklı PastaISPANAKLI PASTA Malzemeleri 3 adet yumurta(oda ısısında) 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı haşlanmış ve rondodan çekilmiş ıspanak 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Kreması için; 1/2 litre süt 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1/2 paket krem şanti Üzeri için; 1/2 paket krem şanti Yapılışı: Önce kremamızı ve krem şantimizi hazırlayalım, yarım litre süt, 4 yemek kaşığı un ve 1 bardak toz şekeri küçük bir tencerede kaynatalım, ocaktan alırken içine vanilyasını ekleyelim. Krem şantiyi de paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğumaları için buzdolabında bekletelim. Ispanaklarımızı bol suda yıkayıp tencerede haşlayalım, soğumasını bekleyip blendırdan geçirelim. Kabımızın içine şekeri ve yumurtaları koyup köpürene kadar mikser ile çırpalım. Ispanak püremizi ve sıvı yağımızı da karışıma ilave edelim. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve mikserle karıştırmaya devam edelim. Fırın kabımıza döküp önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında 30 dk pişirelim. Pişen kekimizi ortadan ip yardımıyla ikiye keselim. Kesim işleminden sonra içinden veya kenarlarından artan parçaları alalım( Üstünü ve kenarlarını süslemekte kullanacağız). Arasına kremamızı sürelim. Çok az bir kısmını üstü için ayıralım. Kekin ikinci tabanını da koyup kalan kremayı, onun üzerine de krem şantiyi güzelce kaplayıp kalan kırıntılarla da süsleyelim. Afiyet olsun. |
|
|
|