|
27.05.16 | #1 |
Taş Kadayıf
Taş Kadayıf10-12 iri kıyılmış ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın Hazır taş kadayıf hamuru son olarak Kızartmak için Sıvı yağ Şerbet için; 3 su bardağı su 4 su bardağı şeker ve Yarımdan biraz eksik limon suyu Önce şerbeti hazırlayıp soğutmalıyız. Bunun içinde su ve şekeri kaynatıp biraz kıvamlanınca limon suyunu ilave edin. Ceviz içlerini iri kıydıktan sonra hamurların içine yayıp yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağ içerisinde kızartın ve hemen soğuk şerbetin için de 10 dk bekletin. Şerbetten çıkarıp servis edebilirsiniz. Kolay ve hoş bir tatlı afiyet olsun. Yalnızım diye üzülmüyorum.. Çünkü biliyorum yalnız insanın
ihanet edenide olmaz .... |
|
|
|