|
25.05.16 | #1 |
Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm)
Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm)Malzemeler Taze kayısı Taze kırmızı erik Kuru üzüm Şeker Kabuk tarçın Tane karanfil Limon tuzu Su Karışık Komposto (Kayısı, Kırmızı Erik, Kuru Üzüm) Tarifi'nin Yapılışı Çok tarif baktım ama tam ölçü pek bulamadım. Bende ilk kez yapacağım için karıştırdım okuduklarımı ve ortaya enfes birşey çıktı. Bu mevsimde tatsız olduğu için yenmeyen kayısıları değerlendirmiş oldum. Siz de evdeki malzemelerle deneyebilirsiniz. Ölçüleri aynı kaseyle veriyorum. Size de kolaylık olur. 2 büyük kase kayısı çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş halde içinde 5-6 tane de kırmızı erik vardı pembemsi hoş bir renk verdi suyuna. İki küçük avuç kadar kuru üzümü önden 10-15 dakika ılık suda bekletin yumuşaması için. 3 kase suya yarım kase şeker koyarak hazırladığım suyu ocağa koydum ve kuru üzümleri ekledim. Şerbet kaynayınca taze meyveleri ekledim ardından da çay kaşığının ucuyla limon tuzu ya da birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Kuru meyve olarak ne kullanırsanız önce ekleyin taze olanları da sertlik derecesine göre en sert olanı önce şeklinde ekleyebilirsiniz. Kayısı ve erikleri aynı anda ilave ettim tencereye. Meyveler yumuşayıncaya kabuk tarçın ve 8-10 tane karanfil attım içine 2-3 dk daha kaynatıp altını kapatın. Kavanozlara sıcak doldurup konserve gibi saklayabilirsiniz dolapta. Soğuk tüketiniz Düş yağmur hayat ver bu ölü kalplere. |
|
|
|