|
25.05.16 | #1 |
Ton Balıklı & Arpa Şehriyeli Salata
Ton Balıklı & Arpa Şehriyeli SalataMalzemeler:4 kişilik. 1 cup=250 ml.'lik su bardağı 1 su bardağı arpa şehriye (risoni) 1/2 su bardağı tatlı lor peyniri (esas reçetede ricotta peyniri kullanılıyor.) 1 yemek kaşığı incecik doğranmış taze fesleğen 1/4 su bardağı taze, küçük fesleğen yaprakları 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kebere turşusu (kapari) 10 adet ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates ya da 2 adet, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimler halinde doğranmış küçük boy domates 2 su bardağı roka (küçük ve ince olanlarından) 1/4 su bardağı limon suyu 1 adet ton balığı konservesi - 160 gr. (Reçetede 180 gr.'lık 2 adet konserve ton balığı yazıyordu fakat ben ölçüyü azalttım.) Tarif: Arpa şehriyeleri tuzlu, kaynar su dolu bir tencerede makarna haşlar gibi haşlayın. Yumuşayan şehriyeleri süzdürüp, soğuk suyun altından geçirin. İyice süzdürün. Lor peynirini, incecik doğranmış fesleğeni ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Arzunuza göre tuz ekleyin. Arpa şehriyeyi, fesleğen yapraklarını, kaparileri, domatesleri, roka yapraklarını, limon suyunu ve kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını büyükçe bir salata kesesinin içinde karıştırın. Ton balığını süzdürün ve çok parçalamadan, salatayla nazikçe karıştırın. Salatayı 4 adet tabağa eşit olarak paylaştırın. Üzerlerine bir kaşık dolusu lorlu karışımdan koyun ve servis yapın. Alıntı. Yalnızım diye üzülmüyorum.. Çünkü biliyorum yalnız insanın
ihanet edenide olmaz .... |
|
|
|