Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02.03.17   #1
Kullanıcı Profili
Rose
 Rose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart PKK yöneticileri sahadaki nokta istihbaratla kıskıvrak

PKK yöneticileri sahadaki nokta istihbaratla kıskıvrak


PKK yöneticileri sahadaki nokta istihbaratla kıskıvrak


Terörü kaynağından kurutma stratejisi etkili olmaya başladı. Son aylardaki operasyonlarda PKK’nın üst düzey yöneticileri ya yakalandı yada öldürüldü. Saha ajanlarının verdiği nokta istihbaratlar sayesinde birçok saldırı planlama aşamasında önlenirken, örgütün yöneticileri de etkisiz hale getirildi.

Terörle mücadelede taarruz stratejisiyle hareket eden güvenlik güçleri, son aylarda PKK’nın üst düzey yöneticilerini hedef alan operasyonlar yapıyor. Aralarında PKK’nın Akdeniz bölgesindeki bombalı saldırılarından sorumlu Halo Dayı kod adlı Eyüp Çelik ile gri listede yer alan Bawer Xebat kod adlı Gıyasettin Gür’ün de olduğu teröristler ele geçirildi. Karar’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre PKK’nın yönetici kadrosundaki teröristlerin yakalanmasında saha ajanları etkili oluyor. Terör örgütünün özellikle şehirlerde yapacağı saldırıları organize eden ve kullanılan bombaların temin eden teröristler, nokta istihbaratlarla kıskıvrak yakalandı. Kırsal alanda bulunan teröristler ise TSK’nın hava operasyonları ile etkisiz hale getirildi. Örgütün yönetici kadrosundan ele geçirilen isimler hem teröristlerin moral olarak çökmesine hem de saldırı planlarının bozulmasını sağlıyor. Bu nedenle istihbarat birimleri terör örgütünü hem kırsalda hem de şehirlerde saha ajanları üzerinden çok sıkı kontrol altına aldı. Aynı yöntemin IŞİD için de uygulandığı belirtiliyor. Bu yöntemle İŞİD’in canlı bomba saldırısı yapacak teröristleri Gaziantep başta olmak üzere bir çok ilde bomba malzemeleriyle birlikte ele geçirildi.

TSK’nın 26 Şubat’ta Zap’a düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Hakkari nüfusuna kayıtlı ‘Bawer Xebat’ kod adlı Gıyasettin Gür’ün de bulunduğu 4 PKK’lı öldürüldü. 6 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde “Gri” kategoride yer alan, PKK yönetici kadrosundan İ.V. isimli terörist Yüksekova’da yakalanarak gözaltına alındı. PKK’nın Akdeniz bölgesindeki bombalı eylemlerinden sorumlusu ‘Halo Dayı’ kod adlı Eyüp Çelik MİT ve terörle mücadele ekiplerinin çalışması sonucu 15 Şubat’ta yakalandı.

Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu’da bağlı köylerde 2 üst düzey bölücü terör örgütü üyesi ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerden birinin Murat Karayılan’ın yakın korumalığını yapan Behzat kod adlı terörist olduğu belirlendi. Geçtiğimiz haftalarda emniyet terörle mücadele ekiplerinin operasyonlarında KCK-Türkiye Meclisi içerisinde üst düzey faaliyet yürüttüğü tespit edilen H.A., S.A., M.Ö. Diyarbakır’da, B.A. Antalya’da, E.A Şanlıurfa’da gözaltına alındı.

BİR AYDA 861 TERÖR OPERASYONU
Türkiye genelinde 30 Ocak-27 Şubat tarihleri arasında terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı. Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’ya yönelik 861 operasyon düzenledi. Operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 bin 195 şüpheliden 144’ü tutuklandı. Sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında ise örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilerek gözaltına alınan 60 şüpheliden ikisi hakkında tutuklama kararı verildi. Operasyonlarda 22 ölü, 4 yaralı, 20 sağ, 21 teslim olmak üzere toplam 67 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü IŞİD ile irtibatlı 952 şüpheliden 5’i, FETÖ kapsamında yakalanan 2 bin 849 zanlıdan 331’i tutuklandı.

KANDİL’E 55 DAKİKALIK BOMBARDIMAN
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önceki gün PKK’nın karargahlarını bombaladığı açıklandı. TSK’dan yapılan açıklaya göre 19.33-20.28 saatleri arasında arasında Kuzey Irak’taki Kandil ve Avaşin-Basyan bölgelerine alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri ile hava harekatı düzenlediğini açıkladı. Bölgede tespit edilen barınma yerleri ,mağara ve sığınaklardan oluşan 16 hedef ateş altına alınarak imha edildi. Bu arada Hakkari’de kırsal alanda tesbit edilen bir sığınakta terör örgütü PKK’ya ait 1 uydu telefonu, 1 frekans sağlayıcı uydu alıcısı cihaz ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirildi.



İşlemler


Rose isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 00:08

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.