Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01.10.16   #1
Kullanıcı Profili
Sinem
Guest
Avatar Yok
Standart Kuru İncirin Mucizesi

Kuru İncirin Mucizesi


Bütün kuru meyvelerin saymakla bitmeyen faydaları ayrıca kilo vermeye yardımcı özelliği olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bunların içinde kuru incirin faydalarının yeri en önlerdedir. Saymakla bitmeyecek faydalara sahip olan kuru incir, şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca bize lezzetli bir abur cubur da olabilir. Televizyonun karşısında otururken, hatta işteyken, dışarıda gezerken çantamızda taşıyıp gündelik yaşantımızda da atıştırmalık olarak kullanabileceğimiz bir kuru meyvedir.

Diğer besinlerden çok daha kolay sindirilen kuru incir, hazımsızlık problemi içinde birebirdir. Çok yüksek oranda kalsiyum ve fosforu içinde barındırır. Böylece diş ve kemik yapısını güçlendirmiş olur. Ayrıca süt içemeyenler için de kalsiyum alabilmeleri için bir seçenek olarak kendini gösterir.

Yağlı, tuzlu yüksek kalorili yiyecekler nedeniyle vücuda giren kolesterolün kana karışmasını engeller. Böylece daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmayı kolaylaştırır.
Kanserli hücrelerin ölmesine yardımcı olur. Kanser hastalığını yenmek için ve kanser hastalığına yakalanmayı önlemek için çok önemli bir yardımcıdır. Ayrıca bedeni vücuda giren bakterilere karşı korur. Hastalıklara karşı vücudumuzun savunmasız hale gelmesini önler.

Gelişim çağındaki çocukların büyüme hormonu salgılamasına yardımcı olmakta kuru incirin faydaları arasındadır. Bunun nedeni ise sadece 2 adet kuru incir meyvesi, kalsiyum değeri bakımından 1 bardak süt ile eşdeğerdir.

Demir ve c vitamini açısından da oldukça zengindir. Hamile kadınlar içinde oldukça önemli olan bu meyve, menopoza giren kadınlarda da olumlu etkiler yaratmaktadır. Kısacası kuru incirin faydaları saymakla bitmez. Her derde deva olan bu meyve, sadece hasta olanlar için değil, hastalıklara karşı savaşmak ve vücudu zinde tutmak için de büyük önem taşır.



İşlemler


 
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 19:22

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.