Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04.07.16   #1
Kullanıcı Profili
Sinem
Guest
Avatar Yok
Standart Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?


Hamilelik, hayatta pek çok kadının yaşadığı bir dönemdir. Anne adayına hem heyecanı, hem mutluluğu, hem de korkuyu yaşatır.

Hamilelik dönemi birçok riski içinde barındıran bir dönemdir (hem anne, hem de bebek için) ama bu riskleri almaya kesinlikle değer. Hamileliğin ilerleyen safhalarında anne adayı sırt ağrısı, aşırı kilo alımı gibi konforsuzluklar da yaşayabilir.

Hamile Yogası nedir?

Hamileler için hazırlanan yoga, sizin, hem bedeninizi, hem de zihninizi doğuma hazırlamanızı sağlar ve sağlıklı tutar. Yoga duruşları, nazik bir şekilde vücudunuzu aktif tutarken, sabah bulantıları gibi semptomları yaşamanızı da engelleyebilirler. Ayrıca doğumu kolaylaştırdığı da bilinen bir gerçektir.

Yoga sırasında öğreneceğiniz nefes alma teknikleri, doğum sırasında da işinize yarar. Doğumdan sonra da hamile yogasının faydalarını görmeye devam edersiniz. Vücudunuz kendini daha çabuk ve kolay toparlar, sırtınızdaki gerginliğin rahatlamasını sağlar ve göğüslerde hissedilen rahatsızlıkları bile azaltır. Fakat hamileyken, yoga yaparken dikkatli olmalı, karın üstü ya da sırt üstü pozisyonlarından kaçınmalısınız.

Hamileliğin hangi aylarında yoga yapılmalı?

Hamileliğinizin ilk üç ayında, ayakta yapılan yoga hareketleri, bacaklarınızı kuvvetlendirecekleri için, önerilmektedir. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır, enerjinizi arttırır ve bacak kramplarının azalmasını sağlar. İkinci ve üçüncü üç aylarda ise bu aylara uygun yoga hareketlerini uzman bir yoga eğitmeniyle yapabilirsiniz. Yalnız, 10. ve 14. haftalar arasında, anne adaylarına, yoga yapması önerilmez. Çünkü bu aylar, hamilelik için çok önemli zamanlardırlar.

İşte anne adaylarının yapabilecekleri yoga hareketlerinden bazıları;

Dağ duruşu (Tadasana)

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu duruş, hareketsizliği, kuvveti, rahatlamış gücü ve hareketsiz durma istikrarını geliştirir.

Üçgen duruşu (Trikonasana)

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Hindu sanatına göre, üçgen, kutsal prensibin etkili sembolüdür ve meditasyonda sıkça kullanılır. Bu duruş, temel seanslarda yoga duruşlarının sonucunda kullanılır.

Savaşçı duruşu

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu duruş, kolları ve bacakları esnetir ve güçlendirir. Dayanıklılığı arttırır, dengeyi kuvvetlendirir ve konsantrasyonu arttırır. Ayrıca sırt ağrılarına da iyi gelir. Eğer ishal, yüksek tansiyon veya boyun problemlerinden şikayetçiyseniz, bu pozu uygularken dikkatli olmalısınız.

Kenara yatarak esneme duruşu

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu, iki yandan gelen enerjinin merkezinizden dışa doğru yayıldığı bir başka duruş şeklidir. Basit ve başarılı bir esneme hareketidir.

Açık bacaklarla öne eğilme duruşu

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu hareket, iç ve arka bacaklarınızı ve omurganızı esnetir. Alt, sırt bölgesi sorunu olanlar bu hareketi tamamen öne eğilerek yapmaktan kaçınmalıdırlar.

Oturarak öne eğilme

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Vücudunuzu ve zihninizi rahatlatın ve diz arkası kirişlerinizi, omuzlarınızı ve omurganızı esnetin. Böylece duruşunuzu geliştirin.

Kahraman duruşu (Virasana)

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

En önemli oturma pozlarından biri Kahraman Duruşu’dur. Ayaklarınızın eklemlerini güçlendirir, bilekleri esnetir ve duruşu düzeltir. Düztaban insanlar için bu yoga pozisyonu idealdir.

Bacakları açarak öne eğilme duruşu (Upavista Konasana)

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Vücudunuzun enerjisini arttırırken içsel sakinliğinizi de sağlayacaktır.

Balık duruşu

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu duruş, boyundaki ve omuz kaslarınızdaki gerginliği alır ve omurganızın esnekliğini arttırır.

Kedi duruşu (Bidalasana)

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu duruş size, bir harekete, içsel merkezinizden başlayıp sonra dıştan nefesinizle koordine etmeyi öğretir. Bunlar yogadaki en önemli iki öğretidir. Fakat sırtınızda bir sakatlık ya da nedenini bilmediğiniz sürekli bir ağrı varsa, bu duruştan uzak durmalısınız.

Ağaç yoga duruşu

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu, baldırlarınızı, bileklerinizi ve sırtınızı güçlendiren bir duruştur. Ayrıca kasık ve kalçalarınızın esnekliğini de arttırır. Bunların dışında, dengeniz ve konsantrasyonunuzda da artışa neden olur. Siyatiği olanlara ve düz tabanlara bu pozisyon özellikle önerilir.

Kürek duruşu (Halasana)

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Bu duruş, omurganızı esnetir ve esnekliğini de arttırır. Omuz ve sırttaki ağrıları ve stresi azaltır.

Omuz kaldırmaları

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Birçok insanın gerginliği omuzlarına ve boyunlarına vurur. Bu da, yanlış duruşlara, sertliğe ve gerginliğin oluşturduğu baş ağrılarına neden olur. Bu pozisyon sizi rahatlatacaktır.



Hamileyken yoga yapmak sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından çok önemlidir. Yukarıdaki hareketleri belli bir düzende yaparak, kendinizi çok daha sağlıklı hissedersiniz.



İşlemler


 
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 19:03

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.