Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14.06.16   #1
Kullanıcı Profili
Kalben
 Kalben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Türk Edebiyatının Bilinmeyen Eserleri

Türk Edebiyatının Bilinmeyen Eserleri


1. Metin Altıok – Bir Acıya Kiracı
Sonsuz aşkın beyninizde yarattığı kozmopolit rüzgarlardan kaçamıyorsanız, şiir yaşınız gelmiş geçiyor gibidir. Zaten bütün bu hengamede kaçırdığımız yolculuklara bir isim bulamıyoruz. Sevmek iki kişinin gerçekleştirdiği bir eylem olmuyor bazen. İşte o zaman eskiyor suratlarımız zorundalıktan beraber yaşadığımız insanların yanında galiba. Şehirde hep bir yanınız eksik kalıyorsa o eksiği bu dizelerle doldurabilirsiniz ;

Ben ki kiracıyım bir acıya
Sen imzalarsın sabah akşam
Defterini bensizliğin , bense kanla öderim
Kirasını kaldığım evin
Bir takvimi tersten açardık
Eğer isteseydin

2. Ercan Kesal – Peri Gazozu
Bir Zamanlar Anadolu filminde muhtar karakteriyle tanıdığımız Ercan Kesal yine bir diğer mesleği olan doktorculuk oynamayı bir kenara bırakıp; Peri Gazozu adlı kitabı bizlere ulaştırdı. Ülkemizin gizli öznelerinden bir sanatçı olan Ercan Kesal Peri Gazozu’nda hüzünlü hikayelerini taşra insanının gri hayatına katık ediyor. Okudukça okuyasınız gelecek.

3. Oruç Aruoba – İle
Noktalama işaretleri olsa da olur olmasa da olmaz. Zaten yaşasam da olur yaşamasam da olur diyenler için ilişkiler üzerine felsefi derinlik yaratan bir eser olan İle, bizleri abartmalardan uzaklara götürüp milattan önce geçirdiğimiz bir hayatta yaktığımız kafalarımıza ilaç gibi gelecek. Bu kitapla ulaşamadığınız sokaklarda daha da çıkmaza gireceksiniz.

4. Oğuz Atay – Bir Bilim Adamının Romanı
Oğuz Atay’ın 100 Temel Eser arasına alınan bu eseri Tutunamayanlar’ın yarattığı geniş çaplı ergen kaosu nedeniyle gizli bir hazine olarak kalmıştır. Oğuz Atay’ın neden evrensel bir yazar olduğunu kanıtlayan bu eseri okumayı bitirdiğinizde bu adam delirmiş olmalı diyorsunuz. Türk bilim dünyasının gizli hazinesi olan Mustafa İnan’ın hayatının anlatıldığı bu eserde gözlerinizi kırpmadan izlediğiniz bir filmde gibi hissedeceksiniz kendinizi.

5. Kanat Güner – Eroin Güncesi
27 yaşında ölmek için güzel bir gün seçtiğinizde o gün ölmeseniz kendinizi öldürebilirsiniz. Paradoks cümlelerin ötesinde kendi hayatına son vermiş olan yazarımız Kanat Güner yüksek çözünürlükte ötekileştirme yapan toplumumuz tarafından anlaşılamamıştır. Eğer kendisini anlamak isterseniz bu eserin sayfaları gerçekten sizi başka bir dünyaya sokacaktır.

6. Ahmet Erhan – Alacakaranlıktaki Ülke
Bu dünyada insan bazı şeylere bağlanır. Kimi bir kadına, kimi bir siyasi idelojiye, kimi bir kediye, kimi başka bir kadına, kimi hiçliğe, kimi de alkole… Peki bunların hepsine ayrı bir bağlılığı bulunan Ahmet Erhan’ı okumak sizde nasıl bir bağlılık yaratabilir? Eh, okumadan bilemezsiniz…

7. Hüseyin Nihal Atsız – Ruh Adam
Bu ismi gördüğünüzde kafanızda oluşan anti-milliyetçi önyargıları kırmak için Atsız’ın bizzat kaleme aldığı Ruh Adam’ı okuyabilirsiniz. Kitapta siyasi ideolojilerini bir kenara bırakan Atsız Yüzbaşı Selim Pusat’ın yaşadıklarını anlatıyor bizlere. Eserde geçen olayların gerçek mi yalan mı olduğunu tam olarak kavrayamıyorsunuz.

8. Rahmi Vidinlioğlu – Şizofreni Yalnız Oynanmaz
“Acılar insanı olgunlaştırır.” diyor yazar bünyesine bolca çektiği varoluşçulukla. 9 yıllık bir süreçte yazılmış olan eseri yalnız bir gecede bir günde bitirebilirsiniz. Beyninizde başlayan yolculuğun midenizi etkilemesi uzun sürmüyor fakat öğrendiklerinizi kusamıyorsunuz. Sorunlu bir aşk hikayesine özlem duyuyorsunuz.

9. Devrim Altıkulaç – Gregor Evdeki Gergedan
Ansızın kanepenizde bir gergedan belirip suratını ekşitmeye başlarsa… 6:45 yayınlarının Bahama Kuşkusu serisinin kraker tadındaki bu eseri okuduğunuzda Kadıköy sokaklarına yerleşen biber gazının kokusunu bile hissetmemeye başlıyorsunuz.

10. Leyla Erbil – Cüce
Leyla Erbil kadın kimliğinden sıyrılıp Freud’a taş çıkaracak arayışlar içerisine giriyor. Öyle bir cümlesi var ki 1931 yılında bu topraklarda nefes almaya başlayan yazarımızın; “Franz Kafka‘nın baba figürü bende devlet olarak yerini almış olabilir.”


11. Ece Ayhan – Mor Külhani
Bir şair değil; tamamen şiir hücrelerinden yaratılmış bir deha Ece Ayhan. Mor Külhani ise onun nice incilerinden diğerleri kadar parlamayan bir tanesi… Çözümlemek için uzun uğraşlar vermek yerine keyfinizi zora sokmadan aralıklarla okumanız tavsiye olunur.

12. Tomris Uyar – Metal Yorgunluğu
Turgut Uyar’ın eşi olmaktan öte İkinci Yeni edebiyatında gizli bir deprem etkisi yaratan değerli zat-ı yorgunumuz. Genel çevreler tarafından bir metal konser sonrası hissedilen yorgunluk olarak değer görse de bütün bunları görmezden gelerek hemen okumaya başlamalısınız bizce.




Ayraç


Düş yağmur hayat ver bu ölü kalplere.
İşlemler


Kalben isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 11:55

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.