Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 23.05.16   #1
Kullanıcı Profili
Kalben
 Kalben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Batı Ekolü Masaj

Batı Ekolü Masaj


Masaj çeşitleri temelde ikiye ayrılır. Batı ekolü, son yüzyılda daha çok orta ve kuzey Avrupa’da teknik kazanmış olup dolaşım ve sinir sistemini baz alır. Doğu ekolü ise binlerce yıl önce Uzak Doğu ülkelerinde teknik kazanmış olup bioenerji kanalları olan meridyenleri baz alır.

Batı Ekolü Masajlar

Kalbe gidiş istikametinde masaj yağı ile deri yüzeyine çeşitli manipülasyonlar uygulayarak dolaşımı hızlandırmak, kaslardaki gerginliği azaltmak ve genel bir gevşeme sağlamak amacıyla uygulanan masaj çeşitleridir. Bu masajlarda, kan ve lenf sıvısı akışını arttırarak ve deri altındaki sinir uçlarını uyararak kas ve dokuların canlanmasını, dolayısıyla bireyin daha dinç ve dingin olmasını sağlar.

Klasik masaj 1800’lü yılların ortasında ABD’de tekrar popüler olmuştur. Ardından bir İsveçli olan Per Henrik Ling ‘in (1776-1839) etkisiyle Avrupa’da da masaja rağbet artmış ve İsveç masaj sistemi Avrupa çapında yayılmıştır. Ling, tıbbi jimnastik ve masaja büyük önem vermiş; hareketleri sıvazlama ( eflöraj ), basınç ( presyon ), ovalama ( friksiyon ), titretme ( vibrasyon ), yoğurma ( petrisaj ) ve vurma ( perküsyon ) olarak sınıflandırmıştır.

Birinci Dünya Savaşı sırasında, masaj, zihinsel hasarların ve sinir hastalıklarının sağaltımında yaygın olarak kullanılmıştır. 1996 yılındaki Atlanta Yaz Olimpiyatları’nda, masaj ilk kez medikal anlamda kabul görmüştür.

Günümüzde ise sağlığa olan ilgi ile doğal terapilerin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. İş yaşamının stresini atmak, modern tıbbın yardımcısı olmak, şifalı bitki yağlarının vücuda alınmasını sağlamak, spor yapanların formunu korumak, tatilini SPA’larda geçiren turistlerin fiziksel ve zihinsel dinlenmesini sağlamak ve belki de en önemlisi hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak için wellness kültürünün önemli bir unsuru olmuştur.

Klasik masaj, deri, derialtı dokusu, kaslar, iç organlar, dolaşım ve lenf sistemlerinin çeşitli manipülasyonlarla tekrar etkin bir biçimde çalışması sağlanarak, hem fiziksel hem de zihinsel yenilenme sağlayan doğal bir sağaltım yöntemidir.

Hafif yapılan şekline “ Dinlendirici Masaj” ( Relax )
Daha baskılı yapılan şekline “Derin Bağ Doku” ( Deep Tissue ) ya da İsveç Masajı ( Swedish ) denir.
Spor Masajı’nda ise perküsyon ( vurmalı ) manipülasyonlar sıklıkla kullanılır.

Derin Bağ Doku Masajı ( Deep Tissue )

Kronik ağrılar, kas gerginlikleri, hareket kabiliyetinde kısıtlanmalar, fibromiyalji gibi durumlarda, anatomik ve fizyolojik esaslara dayalı olarak derinde yer alan kas ve dokulara düşük tempo ile derin baskılar uygulayarak yapılan masaj türüdür. Derin baskılar ilkin biraz ağrı verse de seansların düzenli olması ile halk arasında kulunç denen bağ doku sertleşmesi olan fibrozların açılması ve kireçlenme olarak bilinen eklem ligamentlerinin sertleşmesi olan osteoartrit rahatsızlığının azalması sağlanır. Genelde gerginliklerin en çok görüldüğü yerler olan vertabralis ( omurga ) ve scupularis ( kürek kemiği ) bölgelerine lokal baskılar sık uygulanır.

Lokal Sırt Masajı

Daha kısa süreli bu masaj, tüm beden masajından farklı olarak sadece sırt, omuzlar ve ense gibi herkeste genelde gergin olan belli bölgelere uygulanır. O yüzden sadece bel üstündeki giysilerin sıyrılması veya çıkarılması yeterlidir. Sadece sırt ve ense yağlanacağı için masaj sonrası kurulanıp duş almadan güncel hayata devam etmeye olanak tanır. Özellikle sırt, bel ve boyun ağrısı, omuzlarda ve ensede gerginlik, tutulmalar gibi sorunların azaltılması ve düzenli yapıldığında giderilmesi, günün ve haftanın stresinin atılması için idealdir.

Medikal Masaj ve Lenf Drenaj Masajı

Doktorların hastalarına önermesi ile yapılır. Özellikle felçli hastaların yatak yarası oluşmaması için ve kırıkların iyileşmesi sonucu ilgili yerdeki kasın zayıf düşmesi sonucu petrisaj manipülasyonu ağırlıklı masaj türüdür. Kronik ağrılar, kas gerginlikleri, hareket kabiliyetinde kısıtlanmalar, fibromiyalji gibi durumlarda, önerilir. Lenf Drenaj’da ise, lenflerdeki ak kan dolaşımı arttırılarak özellikle ayak ve bacaklardaki ödemin indirilmesi, atık maddelerin toplanıp atılması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hedeflenir.




Ayraç


Düş yağmur hayat ver bu ölü kalplere.
İşlemler


Kalben isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 12:03

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.