|
20.08.16 | #1 |
İncir Reçeli
İncir Reçeliİncir Reçeli için malzemeler 2 kg taze incir 2 kg seker Yarim cay bardagi su Yarim dilim limon Yapilisi İncirleri yıkıyalım suyunu tamamen suzelim ve sap kisimlarini keselim. İncirleri pisirecegimiz tencereye incirleri tek sira dizelim uzerine sekeri gezdirelim. Tekrar incirleri dizelim,tekrar sekeri gezdirilerim. Incirler bitene kadar bu sekilde siralayalim. Üzerine yarim cay bardağı suyu gezdirelim. Limonu dilimleyip kisik ateste pisirmeye baslayalim. (En kucuk ocakta en kisikta pisicek yavas yavas suyunu salmasi icin) Reçel kaynamaya baslayinca uzerinde köpük olusucaktir onlari kasikla alalim. Kaynamaya basladiktan sonra bi 30 - 35 dkk daha kaynatip altini kapatalim. Cam kavanozlara doldurup kapagini kapatalim. Soguyunca gunes almayan serin bir yerde saklayalim. (cok fazla karistirmadan pisiriyoruz.) Afiyet Olsun Hayırlısı neyse o olunca beni uyandırın. |
|
|
|