Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14.10.20   #1
Kullanıcı Profili
şerif
Avatar Yok
Standart Son dakika: Sahte içki çetesine şafak baskını!

Son dakika: Sahte içki çetesine şafak baskını!


Son dakika: Sahte içki çetesine şafak baskını!
Son dakika haberine göre; İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte alkol ve içki imal edip insan sağlığını hiçe sayarak piyasaya süren ve bundan milyonlarca lira haksız kazanç elde eden (H.K.) isimli şahsın liderliğindeki Organize Suç Örgütüne ait Adana ve Bursa'da 1'er, İstanbul'da ise 23 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, sahte içki çetesine yönelik 25 ayrı adrese şafak baskını gerçekleştirdi. Baskında 22 kişi gözaltına alındı. 9 Ekim'den itibaren Türkiye'nin 8 ilinden 44 kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti.
22 KİŞİ GÖZALTINDA
Yapılan baskınlarla (1) adet damıtma kazanı, (2) adet damıtılmış alkolün soğutmasında kullanılan havalandırma ve soğutma sistemi, 2.600 litre damıtılmış alkol, 900 litre damıtma aşamasında olmak üzere toplam 3.500 litre sahte alkol, (1) adet 7,65 mm tabanca ile bu tabancaya ait çok sayıda mermi, 29.000 TL., 3.350 Dolar, 630 Euro ile şebeke üyelerinin kullandığı (32) adet cep telefonu ele geçirilirken (22) şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
17 TUTUKLAMA
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklanarak cezaevine sevk edilirken 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Dönem içerisinde yapılan operasyonlar ile toplam (33) şüphelinin adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edilmesi sağlandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, sahte içki sebebiyle yaşanan ölümleri göz ardı ederek piyasaya sahte alkol ve içki dağıtımı yapan şahısların ele geçirilmesi maksadıyla, Kasım 2019 ayında oluşturulan özel ekip ile çalışma başlattı.
Özel ekip tarafından yapılan istihbarı çalışmalarla; (H.K.) liderliğindeki bir grup tarafından merdiven altı üretim diye tabir edilen sahte alkollerin piyasaya sürüldüğünü belirledi.
JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR
Özel ekip tarafından deşifre edilen organize suç örgütüne İstanbul'da 10 ayda 18 ayrı operasyon gerçekleştirilmiş olup; 18.094 litre sahte alkol, 33,5 litre esans, çeşitli markalara ait 112.986 adet içki etiketi, 15.650 adet boş içki şişesi, 569.000 adet kapak, 3.501.900 adet TAPDK bandrolü, (3) adet alkolmetre ile alkol imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Bu operasyonlarda yakalanan (16) şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Araştırmalarını yoğunlaştıran jandarma ekipleri, yaptıkları istihbarı çalışmalar ve yakalanan örgüt mensuplarının itirafları doğrultusunda, (H.K.) liderliğindeki örgütün başta İstanbul olmak üzere Adana ve Bursa illerinde de faaliyet gösterdiğini belirleyerek örgütün bütün bağlantılarını ortaya çıkardı. Bütün bağlantılar ortaya çıkarılınca şebekeye operasyon düzenlendi.

Jandarma ekiplerince, organize suç örgütünün insan sağlığını hiçe sayacak şekilde piyasaya sahte alkol ve içki sürerek haksız kazanç elde etmesini engellemek ve örgüt mensupları ile suç unsurlarını ele geçirmek maksadıyla; Adana'da (1), Bursa'da (1) ve İstanbul'da (23) adres olmak üzere toplam (25) farklı adreste eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı.
Evleri, işyerlerini ve araçları didik didik arayan jandarma ekiplerince; (1) adet damıtma kazanı, (2) adet damıtılmış alkolün soğutmasında kullanılan havalandırma ve soğutma sistemi, 2.600 litre damıtılmış alkol, 900 litre damıtma aşamasında olmak üzere toplam 3.500 litre sahte alkol, (1) adet 7,65 mm tabanca ile bu tabancaya ait çok sayıda mermi, 29.000 TL., 3.350 Dolar, 630 Euro ile şebeke üyelerinin kullandığı (32) adet cep telefonu ele geçirilirken (22) şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen (17) şüpheli tutuklanarak cezaevine sevk edilirken, (5) şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dönem içerisinde yapılan operasyonlar ile ise toplam (33) şüphelinin adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edilmesi sağlandı.
ÖNEMLİ UYARI
Vatandaşlara sahte içki konusunda uyarılarda bulunan Jandarma yetkilileri; sahte içkinin görme kaybı başta olmak üzere birçok sağlık sorununa hatta can kaybına yol açabileceği, içki şişelerinin üzerinde bulunan akıllı bandrollerin detaylı bir şekilde incelenerek bandrolü olmayan veya açılmış ürünlerin satın alınmamasını, şüphelendikleri herhangi bir durumda kolluk kuvvetlerine veya "174" Alo Gıda İhbar Hattına ulaşmaları gerektiği ifade edildi.



İşlemler


şerif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
 

Tag Ekle
adet, alkol, içki, ile, sahte

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 03:46

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.