Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04.07.16   #1
Kullanıcı Profili
Sinem
Guest
Avatar Yok
Standart Madde-16: Sadece Sebep Olun

Madde-16: Sadece Sebep Olun




Bir anda “sebep-sonuç” diye bir şey yokmuş gibi davranmaya başladığınızı düşünsenize (tamam var, ama bir süreliğine mantığı bir kenara bırakın)! Sevgi gösterdiğinizde karşılığında sevgi almadığınızı farz edelim. Sevmekten vazgeçer miydiniz? Yaptığınız iyi bir işin, arkadaşlarınız tarafından fark edilmediğini, tebrik edilmediğinizi farz edelim. Çalışmayı bırakır mıydınız? Farz edelim ki, resim yapmaya bayılıyorsunuz ama hiç bir zaman tablolarınız satılmayacak. Resim yapmayı bırakır mıydınız?

Bu sorular için doğru bir cevap yok. Muhtemelen, bu size yaptığınız şeyleri, neden yaptığınızı düşündürmüş olabilir. Cevap ise, çünkü yaptıklarımızın etkisi olarak bir fayda sağlıyoruz. Bu, bizlere öğretilen yaşama şekli ve maalesef Pavlov’un köpekleriyle aynı. Biliyoruz ki, sonunda bir şey elde edeceğiz, o yüzden de yapma zahmetine devam ediyoruz.

Bu sistem yolunda ilerliyor, bunu eleştirmiyorum. Hepimiz aynı şekilde yaşıyoruz. Ama en basit haliyle bir şeylere neden olsanız ve bunun karşılığını beklememeye başlasanız nasıl olur? Bir etkisi (övgü) olsun isteyebilirsiniz, ya da buna ihtiyacınız (para) olabilir, ama sırf doğru olduğunu düşündüğünüz için, sadece yaptığınız şeyi yapmaya devam etseniz nasıl olur? Yaşantınız bambaşka bir şekil almaz mı?

Bir koç olarak, karşılaştığım insanların sadece dikiz aynasına bakarak hayatlarını yaşadıklarını görüyorum. Sadece arkalarında kalan, nereden geçtiklerine ve ne etki bıraktıklarına bakıyorlar. Yönleri, seçimleri, hedefleri çoğunlukla, ne olabileceğiyle veya ne yapmış olabilecekleriyle, ne yaptıklarını karşılaştırmalarının etkisi altındadır. Bu yaklaşımlar güvenlidir, ancak kişisel büyümeyi yaratmak için faydalı değillerdir.

Bu “neden olma” felsefesini hayatınıza geçirirseniz geçiminizi, enerjinizi, doyumu nasıl sağlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Sonuçta riskli bir adım gibi geliyor değil mi? Bunu uygulayan insanlarda gözlemlenen kendilerine yeni enerji, para kaynağı buldukları ve bir nevi bedel ödemeden istedikleri şeyi yaparak 100% doyuma da ulaşmış olduklarıdır. Etkileri ne olursa olsun, ödediğiniz bedel nedeniyle, bu etkiler motivasyon kaynağı olmaktan çıkmış bir durumdalar.

Siz hayatınızda sadece ‘’neden’’ olmaya hazır mısınız? Denemeye değer



İşlemler


 
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 00:58

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.