Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03.07.16   #1
Kullanıcı Profili
Sinem
Guest
Avatar Yok
Standart Ev temizlerken tozlar nasıl alınır?

Ev temizlerken tozlar nasıl alınır?


Neredeyse tüm kadınların ev temizliğindeki en büyük sorunu toz almaktır. Uzun bir sürenin yalnızca toz almaya ayrılmasının haricinde bu işin oldukça fazla efor sarf edilmesini gerektirmesi, kadınların toz almayı pek sevmemesine neden olur. Ancak toz almak için modern teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanmak ve zahmetsizce temizlik yapmak mümkün. Bunun için özel solüsyonlarla birlikte kullanılan elektrikli fırçaları kullanabileceğiniz gibi, statik yüklenen toz alıcı aparatlarla da evinizdeki tozlardan kurtulabilirsiniz.

Eski yöntem olarak tabir edilen ıslak bezle toz alma, her ne kadar silme işleminden sonra bir defa da kuru bezle yüzey temizlense de etkili bir temizlik sağlamaz. Bezle tozların temizlenmesinden çok mevcut partiküllerin yerini değiştirmek mümkün olurken, çoğu zaman bezin üzerinde yapışan toz taneleri tam olarak temizlenmediğinden temiz yüzeylerin de tozlanmasına neden olur. Islakken beze yapışarak temiz yüzeylere de geçen toz partikülleri, kısa süre içerisinde kuruyarak yeniden havada uçuşmaya başlar.

Toz almak için bu tür eski yöntemlerin kullanılmasına gerek bırakmayan yeni nesil temizlik ürünleri, tozların gerçek anlamda ortamdan alınmasını sağlıyor. Statik yüklenen ebonit alaşımlı toz fırçaları, tozlu yüzeye temas dahi etmeden toz zerreciklerini çekebiliyor. Böylece evinizdeki eşyaların üzerini kaplayan toz bu fırçaların üzerine yapışarak, etrafa yayılmadan temizlenebiliyor. Daha sonra statik yüklü fırçayı lavaboda ılık su ile yıkayarak, toz zerrelerinin lavabodan akıp gitmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu tür statik toz alıcılarla evdeki tozların temizlenmesi için büyük bir efor sarf etmek gerekmediği gibi, temizlik işlemi de oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanabiliyor.

Toz almak için kullanılabilecek bir diğer aparatsa, üzerine solüsyon sıkılarak kullanılan elektrikli fırçalar. Bu fırçalar tıpkı pille çalışan diş fırçaları gibi sabit bir tutma bölümüne ve uç kısımda yer alan bir dönen fırçaya sahip. Şarj edilerek kullanıma hazır hale getirilen fırçanın uç kısmına özel solüsyon sıkıldıktan sonra cihaz çalıştırılıyor ve dönmeye başlayan fırça ile yüzeydeki tozlar alınıyor. Özel solüsyon hem toz zerreciklerinin fırça yüzeyinde kalmasını sağlıyor hem de eşyaların üzerini kaplayarak tozlanmanın büyük oranda gecikmesini sağlıyor. Bu cihaz ile temizlenen yüzeyler daha geç tozlandığı için toz alma ihtiyacı da daha geç oluşuyor.



İşlemler


 
Alıntı ile Cevapla
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 06:19

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.