Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri

SB Yönetim İletişim Sohbet Radyo Anasayfa

Geri git   Sohbet Forum - Türkçe Forumlar ve Eğlence Forum Siteleri > >

Rastgele Günün Sözü:
Sohbet SB Mobil Uygulama



Kullanıcı Etiket Listesi


 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29.06.16   #1
Kullanıcı Profili
Metehan
Avatar Yok
Icon29 Cilt bakım tavsiyeleri

Cilt bakım tavsiyeleri


Vücut ve cilt bakımında önemli olan, karakterini ve cinsini belirlediğiniz cildinizin bu belirlediğiniz verilere uygun bir bakım şekli uygulamanızdır. Böyle bir tespit için güzellik merkezlerine danışıp yardım alabilirsiniz. Sonuçlar 3 şıklıdır: ya kuru ya nemli ya da karmaşık cilt yapıları... Cildiniz; nemli ya da karışık bir cinse sahip olabilirken çabuk yıpranabilen narin bir halde de olabilir. Kuru bir cildi nemlendirmek, canlandırmak ve genç bir hale sokmak için cilt ve yüz maskelerini kullanabilirsiniz. Bunların yanında, ihtiyaçtan doğan duşlarınızın haricinde bir vücut arındırıcısı ile derinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz.

Şunu bilmekte yarar var; aşırı sıcak su ile duş almak, vücudunuzdaki doğal yağın eriyerek yok olmasına sebep olacaktır. Vücut ısısında ya da 1-2 derece altında sıcaklıkta olan suyu kullanmalısınız. Kış aylarında bolca olmak üzere yaz aylarında da nemlendirici kullanmalısınız. Nemlendirici cildinizi yenileceyek ve oluşması muhtemel çatlakları önleyecektir.

Eğer cildiniz yağlı ise temizlemek ve bakım yapmak için su ve sabun yeterli olmaz. Bunların yanında uygulayacağınız sabunun kükürtlü olmasına özen göstermelisiniz.. Yağlı bir ciltte sivilce çıkma olasılığı kuru cilde göre daha fazladır. Bu yüzden yağlı bir cildiniz varsa cilt bakımına daha çok dikkat etmelisiniz ve siyah noktalar, sivilceler gibi cilt kusurlarını önlemek için cilt ve vücut losyonları kullanmalısınız.

Cildiniz kuru ise; saydam, sert, ince ve gergin bir cildiniz var demektir. Kuru ciltler için temizlik kireçli su ve sabundan geçmektedir.. Kuru ciltlerde cilt bakımında en büyük pasta dilimi nemlendiricilerindir. Mesela gündüzleri temizleme kremi ile geceleri ise; nemlendirici kremle ve badem yağıyla temizlemeli ve nemlendirmelisiniz.
Bakımı en zor cilt karma cilt yapılarıdır. Sebebi ise bu cilt tiplerinde genellikle burun, alın gibi bölgeler ise yağlı yanaklar ise kurudur. Bu yüzden cildin farklı yerlerine farklı bakım uygulamaları yapmak gerekir. Ayrıca doğal yüz maskeleri de cildin normal ve güzel haline kavuşmasını sağlayan yollardandır.
Genelde bütün ciltler için cilt bakımında en mühim ürünse tabi ki güneş kremleridir. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri hem cildinizin yaşlanmasını geciktirecek hem de sizi ve cildinizi kanser gibi hastalıklardan koruyacaktır. Ayrıca diyelim ki klasik bir Burbery parfümü sıktınız ve dışarı çıktınız. Dikkat etmeniz gereken husus dışarı çıktığınız saat ve güneş ışığı ile cildinizin parfüm sıkılmış alanlarının bu ışığa maruz kalma süresi. Bilmelisiniz ki güneş ışığı cildinizdeki parfüm ile temasa geçince ciltte bazı deformasyonlara sebep olabiliyor. Ayrıca yaşlı kişilerin ciltlerinde gördü



İşlemler


Metehan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 11:28

SohbetForum.ORG, en iyi Google Chrome ile dolaşılır.



SohbetForum.ORG Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
bir SohbetBurada markasidir. Sohbet Designed by core
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Kuruluş: SohbetForum.ORG © 2010-2030
mobil sohbet sohbet mobil sohbet sohbet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SohbetForum.ORG Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SohbetForum.ORG sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde SohbetForum.ORG yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.