PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osmaniye – Tırşık tarifi.


GeLincik
25.11.15, 00:52
1. 1 kg.Tırşik yaprağı
2. 1 kase yoğurt
3. 1 kg. nohut ile dövme
4. 1 çorba kaşığı tuz
5. 4 yemek kaşığı un
6. Yeterince su

hazırlanışı

* Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.