PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunları Biliyormuydunuz


Ahmet
02.11.16, 10:02
Everest'e her 10 tırmanıştan birinde ölüm var!

Dağcılık sporunda, yüksek teknolojiye sahip ekipmanların kullanılmasına rağmen, dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest, sporcu misafirlerini ölümle yüzleştirmeye devam ediyor.

Efsane futbolcu "Pele" adından rahatsız oluyor

Asıl adı Edison Arantes do Nascimento olan, tüm dünyada "Pele" adıyla tanınan Brezilyalı efsane futbolcu, kısa süre önce bir Alman gazetesine verdiği demeçte Pele isminden hiç hoşnut olmadığını belirtti.Portekizcede tam bir karşılığı olmayan bu isim, ünlü futbolcuya göre bebeklerin konuşmaya başlamadan önce çıkardığı seslere benziyormuş. 11 yaşında futbola başladığında, arkadaşları tarafından kendisine takılan bu isim yüzünden ilk başlarda canı oldukça sıkılan Pele'nin, tiye alınıyor diye arkadaşlarıyla kavga ettiği bile olmuş!


200 milyon "blog" kullanılmıyor

Teknoloji şirketi Gartner'ın yaptığı bir araştırmada, İnternet üzerinden bir çeşit günlük tutmaya yarayan kişisel "blog" sitelerinin yaklaşık 200 milyonunun uzun zamandan beri güncellenmediği ortaya çıktı... Yer israfı diye işte buna denir!



Online alışveriş tutkunları, bir web sayfasının açılışı için yalnızca dört saniye sabredebiliyor

"Ee, bunlar nasıl online alışveriş tutkunu?" diyebilirsiniz; fakat unutmayın, onların tek arzusu biran evvel alışverişe başlamak!



Donald Rumsfeld, ABD'nin hem en genç hem de en yaşlı savunma bakanı olarak bir ilke imza attı

İlk kez 1975'te, 43 yaşındayken savunma bakanlığı yapan Rumsfeld, 74 yaşındayken George W. Bush hükümetinde de görev alarak ABD'nin en genç ve en yaşlı savunma bakanı unvanlarına sahip oldu.


Bir bitki tohumu 200 yıl boyunca saklanabiliyor

Hollywood'un ünlü kıyamet filmlerinden aşina olduğumuz kadarıyla, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için bazı bitkileri yaşatabilmesi gerekiyor.Bu gerçeği gayet iyi bilen bilim adamları Norveç'te, özel koşullara sahip bir tohum deposu kurarak kıyamet günü hazırlıklarının ilk ciddi adımını attı. Ve en önemlisi, yapılan araştırmalarda, bir bitki tohumunun 200 yıl boyunca saklanabildiği ortaya çıktı.



Hexakoisiohexekontahexaphobiacs nedir?

"Şeytan"la ilgili filmlerden bildiğimiz "666"dan; yani şeytanın numarasından korkan kişiler var. Bu öyle bir hâl almış ki uzunluğundan dolayı şimdi tekrar yazamayacağımız "H" harfiyle başlayan bu isim, psikolojik bir hastalık türü olarak tıp literatürüne girmiş.



Deve sütü, inek sütüne göre "demir" içeriği açısından daha zengin

Hepimiz, sütün insan sağlığına ne derece yararlı olduğunu biliyoruz. Zaten, dünyaya gözümüzü açtığımızdan beri süt içiyoruz; en azından belirli bir yaşa kadar... Daha çok, ineğin etinden sütünden faydalandığımız için, hayvanlar âleminin geri kalan üyelerinin sütüne pek itibar etmedik.Araştırmacılar diyor ki, "Devenin sütü, ineğinkinden özellikle demir zenginliği açısından daha faydalı." Buyurun bakalım; zaten nerede tatsız tuzsuz, az bulunan bir şey var, o en yararlı!


1960'larda CIA çalışanları, "Görevimiz Tehlike" adlı diziyi izleyerek casusluk fikirleri edinirlermiş

Bildiğiniz gibi "Görevimiz Tehlike" dizisi, sonradan sinemaya da uyarlandı. Film, seri hâlinde çekilmişti ve başrolde Tom Cruise oynamıştı. "Bond" serilerinden sonra gelmiş geçmiş en iyi ajan filmleri arasında gösterilen "Görevimiz Tehlike"nin 60'lı yıllardaki dizi versiyonu da filmleri gibi dâhice planlanmış istihbarat teknikleriyle donatılmıştı.O yıllarda CIA, diziye öykünerek senaryodaki birçok fikri hayata geçirmiş. Düşünsenize, devletin aklına gelmeyen senaristlerin aklına gelmiş ve ABD gibi bir ülke, istihbarat konusunda onlardan feyzalmış.


Parmak izi tespiti ilk kez 1892 yılında Arjantin'de yapılmış

Her insanın parmak izinin farklı olduğunu keşfeden Arjantinli uzmanlar, sabıkalıların parmak izlerini alarak suç mahallinde kimlerin olduğunu bırakılan parmak izlerinden tespit etmeye başladı. 1901 yılında ise İngiltere'de ilk "Parmak İzi Tespit Bürosu" kuruldu.



Dünyanın en hızlı bilgisayarı, saniyede 15,4 trilyon işlem yapabiliyor

İngiltere'de geliştirilen yeni milenyumun en hızlı bilgisayarı, saniyede 15,4 trilyon işlem yapıyor. 1.200'den fazla işlemciye sahip bilgisayar, neredeyse bir odaya sığmayacak kadar yer kaplıyor. "Yerim geniş, param var, bana uyar." diyenlere duyurulur! Şaka bir yana, bu bilgisayarı sadece belirli kurumlar ve bilim adamları kullanabiliyor.



Osmanlı padişahlarının giydiği gömlekler dört yılda üretilebiliyormuş

Osmanlı sultanlarının; ayet, hadis ve sembollerle süslü, her biri üç-dört yılda dokunan gömleklerinin büyük bir sır taşıdığı iddia ediliyor. Osmanlı tarihine farklı bir ışık tutacağına inanılan gömleklerin pek azının üzerinde kimin tarafından yapıldığı yazıyor.

Rose
16.03.17, 23:25
Paylasim icin tskler.