PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mantarlı Kuzu Güveç tarifi


GeLincik
25.11.15, 00:47
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr istiridye mantarı
3-4 kaşık sıvı yağ
1 dolmalık biber
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates (büyükse 1 tane)
1 tatlı kaşığı toz biber
Tereyağı
***** peyniri

Yapılışı:
Kuşbaşı et üzerine sıvı yağ ilave edilerek ocağa alınır. Kaynayınca ocak kısılır. Et suyunu çekene kadar pişirilir. Pişip pişmediği kontrol edilir (et çok sertse biraz sıcak su ilavesiyle az daha pişirebilirsiniz ) Soğanlar piyazlık doğranır, etin üzerine eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Sarımsaklar ikiye üçe bölünür, eklenir.
Mantarlar ve biberler iri parçalar halinde doğranır ve tencereye alınır. 1-2 dakika kavrulur. Üzerine kabuğu soyulup doğranan domatesler eklenir Tuz ve toz biber eklenir, karıştırılır ( ateşte 1-2 dakika çevirmeniz yeterli) . Güveçlere paylaştırılır.

Güveç kaplarının üzerine isteğe göre tereyağı eklenir ve fırına alınır. Domatesin suyunu çekip üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkarılıp üzerlerine birer parça ***** dilimi koyulur. Tekrar fırına verilir. Peynirler eriyip, hafif kızarınca çıkarılıp sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

Seth
25.11.15, 00:57
Canimiz Cekti ;p Eline saglik..