PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ispanaklı Yavan Köfte(Kahramanmaraş)


GeLincik
25.11.15, 00:46
1,5 su bardağı köftelik bulgur
3 su bardağı yarma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
su.
İç harcı için:
250 g kuzu kıyma
yarım kilo ıspanak
4 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
1,5 su bardağı köftelik bulgur ve 3 su bardağı yarma geniş bir kaba alınır. Su ile ıslatılır. İçine 1 yumurta kırılıp tuzu ilave edilir ve özleşinceye kadar yoğurulur.
Yarım kilo ıspanak tencereye alınır ve kendi suyuyla ocakta 5 dakika kadar haşlanır. Ocaktan alınınca sıkılarak suyu süzülür.
Başka bir tavada doğranan 4 adet kuru soğan tereyağında kavrulur.
Rengi dönünce kuzu kıyması ilave edilir. Kıymanında rengi dönünce süzülen ıspanaklar ilave edilip baharatları konup ocaktan soğutulmak üzere alınır. İç harcımız hazırdır.
Yoğurulan harç elde oyularak uzun uzun açılır. İç harç konur ve kapatılır.
Hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanır. Köfteler su yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Sunum tabağına alınır. Üzerine tereyağında pul biber yakılır