PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayva Jölesi


Gulbade
25.12.15, 23:50
Ayva Jölesi


http://i.hizliresim.com/7MVEJl.jpg (http://hizliresim.com/7MVEJl)

Malzemeler:

5 kilo ayva

İçme suyu

Toz şeker

1 limon suyu
Yapılışı:

Ayvaları iyice yıkayın
Kabukları ile birlikte ince ince doğrayın
Kesik ve çatlak olan çekirdek varsa atın
Çekirdekleri de tencereye ekleyip derince bir tencereye koyun
Ayvaların üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin
Ayvalar hamur gibi olana kadar kısık ateşte iyice pişirin
Pişince altını kapatıp soğumaya bırakın
Soğuyunca süzme torbası, tülbent veya çok ince süzgeçten geçirerek ayvaları süzün
Süzgeçte ya da tülbentte sadece çekirdekleri ve posası kalsın
Kullanacağınız kısım süzülen sulu kısımdır
Süzdüğünüz ayva suyu miktarını ölçün
2 ölçü ayva suyu için 1 ölçü toz şeker ekleyip kaynatın
Sonuna doğru 1 limonun suyunu ekleyin
Kaşıkla porselen bir tabağa dökün katılaşıyorsa oldu demektir
Sonra kaselere paylaştırın
İyice soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatın bu şekilde oda sıcaklığında aylarca saklayabilirsiniz
Bıçakla dilimler halinde keserek alıp servis yapın
Buzdolabında saklamaya gerek yoktur
Üzeri streçlenerek oda sıcaklığında uzun süre dayanır.