PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İletişim Çatışmaları ve Empati


Emre
24.08.16, 23:54
İletişimi kısaca, “bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırmasüreci” olarak tanımlayabiliriz.

Hoca eşeğe ters binerek, yüksek statülü kişilerle halkarasındaki kopukluğa, pek zarif bir şekilde parmak basmıştır.

İlgisizmiş gibi davranılarak güç gösterisinde bulunulurdu.Örneğin, bazı elçiler padişahın huzuruna kabul edilmeden önce ortalama 6 ayİstanbul’da bekletilirdi; ya da huzura çıkan elçinin on dakikalık konuşmasınıtercüman üç cümleyle özetlerdi.

Örgüt, iş ve işlev bölümü yaparak, bir otorite hiyerarşisiiçinde, ortak bir amacı gerçekleştirmek için biraraya gelmiş insanlarınfaaliyetlerinin koordinasyonudur.

Biliş, duyu organlarından organizmaya ulaşan uyarıcılarınalgılanması (anlamlandırılması), depolanması, hatırlanması ve kullanılmasısürecinin adıdır.

Herkes dünyayı değiştirmeye çalışıyor, fakat hiç kimsekendini değiştirmek istemiyor.

Bugünümüzü çalan iki hırsız var: Birisi geçmişe ilişkipişmanlıklarımız, diğeri ise geleceğe ilişkin kaygılarımız. Bunlar, bugünümüzüalıp götürür.

Algı, duyu organlarından beynimize ulaşan verilerinörgütlenmesi, yorumlanması, anlamlandırılması sürecine verilen addır.

Kalp sesinin cinsiyeti, gözyaşının milliyeti yoktur.

Empati, bir insanın, kendisini karşısındaki insanın yerinekoyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır.

Siyah – Beyaz görüşler ileri sürmemek, Gri’yi araştırmakgereklidir.

Sadaka vermek bağımlılığa, desteklemek ise bağlılığa yolaçar.

Bilginlerin ve sanatçıların kaderi, anlaşılmadan sevilmekolmamalıdır.

“Bende” köle, esir anlamındadır.

Sosyal gerçek fiziksel gerçekten üstündür.

Şartlar neyi gerektiriyorsa, çevremize aldırmadan, onuyapmalıyız. Ölçüt kendi aklımız olmalıdır.

Empatik davranışlı kişiler, Anababa, Çocuk, ve Yetişkinrollerini kaynaştırarak, Yetişkinin koordinatörlüğü altında yerine ve zamanınagöre kullanma becerisine sahiptirler. Bu kişiler, hem de kendi akıllarınısergilemekten çekinmeyen bireyselleşmiş kişilerdir, hem de kendilerinitoplumdan soyutlamazlar.

Bilgi çağına ayak uydurabilmek için mutlaka Yetişkinyanımızı güçlendirmemiz gerekir. Çünkü oluşmuş bilgi birikiminden yeterinceyararlanabilmek için, Yetişkinin akılcılığına ihtiyaç vardır.

Kaynak:
http://www.sayginnlp.com-Üstün Dökmen Makaleleri

Rose
28.02.17, 19:29
Paylasim icin tskler.