PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marslı – Andy Weir | Kitap Tanıtımı


GeLincik
28.11.15, 17:24
Marslı’nın aralık ayında satışa çıkacağını duyduğumdan beri önüme gelen her yerde tanıtımını yaptığımı, önüme gelen herkese okuyun dediğimi ama bu kitaptan blogumda hiç bahsetmediğimi fark edince hemen yazayım istedim. Geçtiğimiz haziran ayında bu kitabın İthaki Yayınları’ndan çıkacağını öğrenmiş, biraz merak etmiştim ama esas ilgim o zamandan bu zamana sürekli kitapla ilgili birçok listede 2014’ün en iyi kitaplarından biri olarak karşıma çıkmasıyla ve GoodReads’de 2014 Choice Awards’e iki dalda aday olmasıyla arttı ve hemen okumaya başladım. O andan sonra da sizlerinde bildiği gibi önüme gelene önerdim. Çünkü gerçekten çok keyifle okunan, bilimkurgu adı altında olmasına rağmen bence kitap okumaktan keyif alan herkesin elinden bırakmadan okuyabileceği bir roman. Eğlenceli, heyecanlı ve sürükleyici! Bir kere daha kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Okuduktan sonra sıra filmi beklemeye geliyor!

marslikapakMarslı – Andy Weir
İthaki Yayınları
Aralık 2014

Goodreads okurlarına göre 2014’ün En İyi Bilimkurgu ROMANI!

Altı gün önce, Mark Watney Mars’a ayak basan ilk insanlardan biriydi. Şimdi ise, orada ölmesi neredeyse kesin.

“Çok uzun zamandan beri okuduğum en iyi kitap. Zeki, eğlenceli ve gerilim dolu. Marslı, bir romandan isteyebileceğiniz her şeye sahip.”
-Hugh Howey, Wool serisinin yazarı-

“Sürükleyici… Defoe’nun Robinson Crusoe’su sanki daha zeki biri tarafından yazılmış gibi.”
-Larry Niven, Hugo, Nebula ve Locus ödüllü Halka Dünya romanının yazarı-

“Bu kitap tam da benim gibi okuyucuların seveceği türden.”
-John Scalzi, Yaşlı Adamın Savaşı serisinin Hugo ve Locus ödüllü yazarı-

“Andy Weir’in yazdığı Marslı şimdiye kadar okuduğum en iyi bilimsel bilimkurgu romanı. Bu romanı -başka bir kitap hakkında hiç böyle bir şey söylemedim- edebi anlamda da elden bırakmak mümkün değil.”
-Dan Simmons, Hugo ödüllü Hyperion serisinin yazarı-

“Marslı aklımı başımdan aldı!”
-Ernest Cline, Başlat romanının yazarı-

“Aksiyon ve uzay macerasının kusursuz bir karışımı.”
-Library Journal-

Çok becerikli bir adamın doğaya karşı verdiği macera dolu yaşam mücadelesini okuyacağınız, Mars’ta geçen bu sürükleyici roman Apollo 13 ile Cast Away’in âdeta bir karışımı ve fazlasıyla gerilim yüklü.

Altı gün önce, Mark Watney Mars’a ayak basan ilk insanlardan biriydi. Şimdi ise, orada ölecek olan ilk adam olduğuna neredeyse emin.