PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızılgöz Balığı


Gulbade
26.07.16, 09:35
Kızılgöz Balığı

http://i.hizliresim.com/aEmRjQ.png (http://hizliresim.com/aEmRjQ)



Karadeniz, Trakya, Marmara, ve Kuzeybatı Anadolu'nun sahil bölgelerindeki nehirlerinde yaşar. 25 - 30 en çok 50 cm. büyür. Kızılkanatla büyük benzerliği vardır. Küçük canlılar ve bitkilerle beslenir. Bahar aylarında ürer ve 50 - 100 000 yumurta bırakır. Eti değerli olmadığı için daha çok yem balığı olarak kullanılır.

Sazangiller familyasına ait bütün Avrasya'da yaygın olan bir tatlı su balığıdır

Kızılgöz su kalitesine fazla önem vermez ve bu yüzden bazı kirlenmiş göllerde ya da ırmaklarda bile hala sağlıklı bir yaşam sürdürmeye devam eder. Hatta ırmakların denize aktığı bölgelerde denizin acı suyunda bile bulunur. 25 ila 45 cm uzunluğa ve 1,5 kilo ağırlığa kadar varabilir. Gümüşümsü renkte vücudu, beyaz renk karnı, kızıl renkli gözleri ve yüzgeçleri vardır. Birbirlerine benzerliklerinden dolayı kızılgöz ile kızılkanat sık karıştırılırlar. Bu ikisini birbirinden ayrıt edebilmek için sırt ve karın yüzgeçlerine bakmak gerekir. Kızılgöz'ün sırt ve karın yüzgeçleri aynı seviyede bulunur, ama Kızılkanat'ın karın yüzgeci sırt yüzgecinden daha geridedir.

Kızılgöz hafif çürümüş bitkiler, su bitkileri, plankton, solucan, böcek larvaları, böcekler, küçük salyangozlar ve midyeler ile beslenir.

Rose
07.03.17, 00:16
Paylasim icin tskler.