PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolgulu Sürpriz Kek


GeLincik
28.11.15, 03:52
http://imagehost5.online-image-editor.com/oie_upload/images/280520ReJEz/2bwRw4NxSmfR.jpg

MALZEMELER

KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ DOLGUSU İÇİN:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
400 gram dondurulmuş vişne

Keki için yumurtalar ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Ardından içine süt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu ve unu koyularak çırpılmaya devam edilir. Harç kek kalıbına konarak 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Muhallebisi için tencerenin içine süt, un, 4 yemek kaşığı şeker, tereyağı, sıvı yağ konulur ve iyice çırpılır. Tencere ocağın üzerine koyulur ve kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirilir. İndirmeye yakın vanilyası eklenip altı kapatılır. Muhallebi el blendırı ile 5 dakika kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılarak ters çevirilir. Kekin en üst kısmı bıçak yardımıyla kesilip kenara alınır. Alt kısmının ortası kaşık ya da bıçakla oyulup çıkartılır. Çukur kalan kısım muhallebiyle doldurulur. Dondurulmuş vişne 3 yemek kaşığı şekerle kısık ateşte fazla karıştırılmadan yumuşatılır. Soğutulduktan sonra muhallebinin üzerine gezdirilir. Kesilen üst kapak kekin üzerine yerleştirilir. Kekin üzeri istenilen şekilde süslenir. Seçenek olarak bir dantelden yardım alınabilir. Dantel kekin üzerine serilir. Ve pudra şekeri dantel üzerine serpilir. Dantel çekildiğinde kek üzerinde hoş bir şekil kalacaktır.