PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karalahana, Fasülye & Enginarlı Dip Sos


Kalben
17.06.16, 17:37
https://img-s1.onedio.com/id-5762a8b36a7fb3d32a24c6e2/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-8fb12ceead5fbf656e802e6c4098a402889869ac.webp



3/4 fincan çiğ kaju fıstığı (1 saat kaynar suda bekletilmiş)
3 yemek kaşığı zeytin yağı
5 diş sarımsak
200 gr labne veya vegan krem peynir
1/2 badem sütü veya pirinç sütü
4-6 yemek kaşığı besin mayası
Tuz & karabiber
300 gr doğranmış karalahana
400 gr enginar (hazır pişmiş, kavanozda)
1 fincan pişmiş kuru fasülye
Tavanızı ısıtın ve 1 yemek kaşığı ve sarımsağı ekleyip 1-2 dk kavurun.Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, kaju fıstığı, labne, 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve badem sütüyle birlikte mutfak robotuna ekleyin ve püre haline gelene kadar karıştırın. 4 yemek kaşığı besin mayası ve biraz tuz karabiber ekleyin, robotu bir süre daha çalıştırın. Diğer bir tavada zeytin yağında karalahanayı kavurun. Bütün malzemeyi bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. Karışımı bir fırın tepsisine alın ve 10-12 dakika 120C fırında ısıtın. Sıcak servis edebilirsiniz. Eğer sosunuz artarsa biraz badem sütü ekleyip ısıtırsanız tekrar krema kıvamına gelecektir.