PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarı Prenses Nasıl Bir Balıktır?


GeLincik
26.11.15, 22:08
Malavi Gölü'nün kayalık kısımlarında yaşayan balık türlerinden sarı prenseslerin boyları dişilerde 8 cm, erkeklerde ise 16 cm civarındadır. Doğada yedi farklı varyasyonu bulunur. Türkiye'de sarı prenses olarak bilinen bu balık türü, hem çok erken yaşta renklendikleri için hem de dişi ve erkekleri aynı renklere sahip oldukları için ayırt edilmekte zorlanılırlar.

Diğer balık türlerine göre daha sakin bir türdür. Karma akvaryumlarda ortama çok kolay adapte olabilecek balıklardandır. İstenilen ortam sağlandığı takdirde yaklaşık olarak 10- 15 yıl gibi uzun bir süre yaşayabilirler. Ciklet ailesine mensup olan bu tür, yine aynı aileden türlerle barışçıl bir şekilde yaşayabilirler.

Sarı prenses balıkları hayvansal ya da bitkisel yiyeceklerle beslenebilirler. Fakat hayvansal besinlerle ve özellikle proteini yüksek gıdalarla beslenirse, renklerde solukluk ve yine vücudun çeşitli bölgelerinde siyah benek oluşumu gözlenebilir. Bu yüzden en ideal renk oluşumunu sağlamak ve sağlıklı beslenmesi için bitkisel besinlere ağırlık verilmelidir. Beslenmesi için kuru pul ve granül yemlerin kullanılması önerilir.

Bakılacak akvaryumlar minimum 80-85 cm civarında olmalıdır. Akvaryumun su pH’ı 7-7,5, su sıcaklığı ise 27°C de olmalıdır. Sıcak iklim balığı olduklarından yaşadıkları akvaryum ortamının ısısının sabit tutulması gerekir. Tatlı süs balıkları olan bu tür için temiz su ortamı çok önemlidir. Bu yüzden sık sık suyunun temizlenmesi gerekir. Ayrıca sağlıklı gelişimleri için akvaryum su miktarının minimum 40 litre olması gerekir.

Sarı prensesler, ağızda kuluçka yaparak ürerler. Yani dişi erkek çiftleşir, dişi döllenmiş yumurtaları ağzına alır ve ortam sıcaklığına bağlı olarak üç hafta kuluçka süresi geçirir. Bu kuluçka dönemi bittiğinde oluşan yavruları ağızlarından bırakırlar ve tehlike durumlarında tekrar ağızlarına toplarlar. Ayrıca dişi balık, üremeden sonra güçsüz düşeceğinden özellikle beslenmesine daha fazla özen gösterilmelidir. Son derece renkli ve hareketli olan bu balıklar, 6-7 aylık olduklarında üreme çağına gelirler. Olgun bir dişi ilk seferde 60 kadar yavru verebilir. Hem dişinin daha kolay üremesini sağlamak, hem de erkek balıktan korumak için, bu dönemde dişinin ayrı tutulması daha iyi olur.

Gulbade
19.12.15, 13:54
http://i.hizliresim.com/nmXgXg.jpg (http://hizliresim.com/nmXgXg)


http://i.hizliresim.com/ZQ8VrZ.jpg (http://hizliresim.com/ZQ8VrZ)




http://i.hizliresim.com/0NYyVD.gif (http://hizliresim.com/0NYyVD)

Rose
07.03.17, 00:16
Paylasim icin tskler.