Daphne
01.06.16, 01:12
Malzemeler
8 adet taze enginar
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım havuç
Yarım patates
5 adet arp**** soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
12 dal dereotu
Haşlanmış bezelye
Birer tutam tuz ve tozşeker
Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Yapılışı
Enginarları temizleyin. Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyin. Enginarları limonlu suya atın. Kaynayan limonlu suda enginarları haşlayın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın. Arp**** soğanları yağda kavurun. Yuvarlak kesilmiş havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz su ekleyin. Enginarları sebzelerin üzerine dizin. Tuz ve şeker ekleyin. 2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış bezelyeyle servis yapın.
8 adet taze enginar
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım havuç
Yarım patates
5 adet arp**** soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
12 dal dereotu
Haşlanmış bezelye
Birer tutam tuz ve tozşeker
Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Yapılışı
Enginarları temizleyin. Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyin. Enginarları limonlu suya atın. Kaynayan limonlu suda enginarları haşlayın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın. Arp**** soğanları yağda kavurun. Yuvarlak kesilmiş havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz su ekleyin. Enginarları sebzelerin üzerine dizin. Tuz ve şeker ekleyin. 2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış bezelyeyle servis yapın.