PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taş Kadayıf


Daphne
27.05.16, 10:50
10-12 iri kıyılmış ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Hazır taş kadayıf hamuru son olarak
Kızartmak için
Sıvı yağ
Şerbet için;
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker ve
Yarımdan biraz eksik limon suyu


Önce şerbeti hazırlayıp soğutmalıyız. Bunun içinde su ve şekeri kaynatıp biraz kıvamlanınca limon suyunu ilave edin. Ceviz içlerini iri kıydıktan sonra hamurların içine yayıp yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağ içerisinde kızartın ve hemen soğuk şerbetin için de 10 dk bekletin. Şerbetten çıkarıp servis edebilirsiniz. Kolay ve hoş bir tatlı afiyet olsun.