PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mısırlı Izgara Et tarifi


Daphne
27.05.16, 10:40
800 gr ızgaralık dana biftek
Yarım su bardağı soya sosu
1 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı ketçap
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Adet haşlanmış mısır
3 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 Tutam toz zencefil
Tuz, karabiber



Ketçap, soya sosu, tozşeker, kıyılmış sarımsak, tuz, 2 tutam toz zencefil ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın.
Eti hazırladığınız marinata ilave edip 20 dakika bekletin.
Haşlanmış mısırı 2 parmak eninde kesin.
Fırın ızgarasını 220 dereceye ayarlayın.
Et mısırı 15 dakika sık sık çevirerek kızartın.
Pişerken marinet suyunu etin üzerine dökün.
Yağı teflon tavada kızdırın.
Halka halka doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin.
Sıcak etin yanında mısırla birlikte servis yapın.