PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 soslu parmak tavuk


Daphne
27.05.16, 10:40
Yarım kg tavuk göğsü
1 su bardağı light süt
2 çorba kaşığı teriyaki sos
Tuz, karabiber
1 su bardağı galeta unu
Elma sos:
1 adet elma
1 çay kaşığı esmer şeker
Yarım çay bardağı portakal suyu
Tarçın
Hardal sos:
3 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı bal
Kayısılı sos:
4 çorba kaşığı kayısılı yoğurt
Yarım çay kaşığı köri
1/4 kırmızı ve sarı biber


Tavuk göğsünü 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın. Süt, teriyaki sos, tuz ve karabiber karışımında 1 saat bekletin. Galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Diğer tarafta elma sos için, rendelenmiş elma, şeker ve portakal suyunu kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra tarçın ilave edin ve kaseye alın.
Hardal sos için hardal ve balı iyice karıştırıp, kaseye alın.
Kayısılı sos için yoğurt, köri, küp şeklinde doğranmış kırmızı ve sarı biberi karıştırıp, kaseye alın. Soslarla birlikte tavuğu servis yapın