PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kolay Pişi


Kalben
25.05.16, 14:48
Malzemeler

1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1. 5 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağının yarısı sıvı yağ
Un

Her Menüye Yakışan Kolay Pişi Tarifi'nin Yapılışı

Su ve süt karıştırılıp parmak yakmayacak kadar ılık olana kadar ısıtılır.

Geniş bir leğene şeker ve mama koyulup sütlüsü dökülür. 5 dk fermente olması beklenir. Ardından ağ,tuz,un eklenir. Unu kontrollü kullanalım kulak memesi tabiri tam bu tarifin kıvamına uygun.

Sonra mayalanması için üzeri kapatılıp yarım saat beklenir. Üzerini hiç açmayın yarım saat.

Mayalanan hamurdan mandalina kadar bezeler alınır ve avcumuzla bastırarak açılır. Ortasına büyük bir delik açıp içi az yağlı sıcak tavaya koyulur. Yağı çok olmasın ama iki kaşık kadarda az olmasın.

Çok harlı olmasın ocağınız dibi kararır yanar orta derecede ters düz pişirelim.

Piştikten 15 dk pişirin