PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cevizli Kabak Tarator Tarifi


Kalben
25.05.16, 14:47
Malzemeler

6 adet kabak
Yarım su bardağı ceviz içi
3 diş sarımsak
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Bir tutam dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Cevizli Kabak Tarator Tarifi'nin Yapılışı

Kabak taratorumuz için öncelikle kabakları soyup uçlarını temizliyoruz ve rendeliyoruz .Rendelediğimiz kabakları zeytinyağın da kapağı kapalı tencerede kendi suyuyla kavuruyoruz suyunu çektikten sonra altını kapatıp kabağı soğuması için kenara alıyoruz .Kabak soğuduktan sonra içerisine 3 diş sarımsağı rendeleyip ekliyoruz dereotunu ince kıyıp ekliyoruz .Cevizi doğrayıp ekliyoruz .Tuzunu da ilave edip karıştırıyoruz .Ardından mayonez ve yoğurdu da ekleyip karıştırıp buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun