Kalben
25.05.16, 14:45
Malzemeler
Bir su bardağı nohut( bir gece bekletilmiş)
Bir su bardağı buğday(döğme)
Bir demet taze nane
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Nohutlu Yoğurt Mezesi Tarifi'nin Yapılışı
Nohut ve buğdayı ister ayrı ayrı ister iç içe haşlayın.Sonra soğumaya bırakın .Bir demet naneyi ince ince kıyın .Bir iki dal bırakın .Üst süslemesi için kıyılan naneyi nohut ve buğdayın içerisine alıp bir güzel harmanlayın .İki bardak yoğurdu çırpma kabına alıp bir tutam tuz serperek iyice çırpın ve nohutların üzerine dökün .Onlarda iyice iç içe girdikten sonra servis tabağına alıp kalan nane yapraklarıylada süslemesini yapın .Afiyet olsun.
Bir su bardağı nohut( bir gece bekletilmiş)
Bir su bardağı buğday(döğme)
Bir demet taze nane
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Nohutlu Yoğurt Mezesi Tarifi'nin Yapılışı
Nohut ve buğdayı ister ayrı ayrı ister iç içe haşlayın.Sonra soğumaya bırakın .Bir demet naneyi ince ince kıyın .Bir iki dal bırakın .Üst süslemesi için kıyılan naneyi nohut ve buğdayın içerisine alıp bir güzel harmanlayın .İki bardak yoğurdu çırpma kabına alıp bir tutam tuz serperek iyice çırpın ve nohutların üzerine dökün .Onlarda iyice iç içe girdikten sonra servis tabağına alıp kalan nane yapraklarıylada süslemesini yapın .Afiyet olsun.