PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deniz Börülcesi Tarifi


Kalben
25.05.16, 14:42
Malzemeler

2 bağ deniz börülcesi
Zeytinyağı
Sarımsak
Limon
Nar ekşisi
Baharatlar

Deniz Börülcesi Tarifi'nin Yapılışı

Deniz börülceleri su içinde biraz bekletilip iyice yıkanır. Sonra kaynayan suya atılıp 10-15 dk kadar haşlanır. Haşlandığını anlamak için, içinden bir adet alıp kılçığını sıyırmayı deneyin. Kolayca sıyrılıyorsa olmuştur. Ama zaten 10-15 dakikalık kaynama suresi yeterli geliyor. Deniz börülcesinin kendisi çok tuzlu olduğu için ne kaynama suyuna ne de sosuna tuz katmayınız. Kaynayan deniz börülcelerini ya hemen soğuk suyun altına tutun yada soğuk su dolu bir kaba alın. Böylece renkleri yeşil yeşil kalıyor. Soğuk sudan aldığınız börülcelerin kılçıklarını sıyırıp servis kabına koyun. Damak tadınıza göre hazırlayacağınız zeytinyağı, limon, sarımsak, nar eskisi karışımını üzerine döküp servis yapabilirsiniz. Sarımsağın çok yakıştığını söyleyebilirim. Yine dilediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.