PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Limonata


Kalben
25.05.16, 14:39
Malzemeler

1, 5 bardak toz şeker
3 adet limon
3 limondan birinin kabuğunu rendeleyeceğiz
6 bardak su


Limonata Tarifi'nin Yapılışı

Sıcak yaz günleri yaklaşıyor yazın serinletici ,tadı yerinde acı olmayan bir limonata yapmak isterseniz hadi başlayalım…

İlk iş limonları akan su altında güzelce ovarak yıkayın. Limonları yıkadınız şimdi limonları su koyduğunuz bir kapta 10-15 bekletin.Limonların üstünde ilaç,karpit varsa temizlensin…Limonları sudan alın ve limonları bir bez yardımı ile güzelce kurulayın.

Derin bir kaseye 1 adet limonun kabuğunu ( beyazlarını almadan)rendenin ince yeri ile rendeleyin. Kabuğunu rendelediğimiz limon ve kalan 2 limonu da kaseye doğrayın ve doğradığınız limonların üstüne 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyin…… ve hepsini ( limonlar ve şekeri) 3 dakika kadar güzelce ovun,iki elinizle sıka sıka, mıncıklaya mıncıklaya limonların suyunu tamamen şekere çıkarın. Şeker ,limon suyu ile güzelce sulansın…

3-4 dakika limonlarla şekeri güzelce ovdunuz. Şimdi bu karışıma hemen 6 su bardağı su ekleyin ve hepsini bir kaşıkla karıştırın. Şeker suda iyice erisin .Suyun yüzüne çıkmış limon kabuklarının sularını sıkın…. işi bitmiş kabukları alın atın artık onlara ihtiyacımız yok….resimlerden ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz…

Şekeri erimiş ,limon kabukları da atılmış limonata karışımımızı hemen bekletmeden bir tülbent yada ince süzgeç yardımı ile başka bir boş kaba süzün..( sakın bu karışımı limonun kokusu iyice çıksın diye buzdolabında 1-2 saat bekleteyim demeyin hemen süzün ne kadar bekletirseniz limonatanız o kadar acı olur )

Süzdüğünüz limonatayı sürahiye doldurun. Limonatanızı buzdolabında soğutarak mutlaka soğuk servis yapın.Ve lütfen sunum aşamasında buzdolabında bekleyen soğumuş limonatanızı sürahideyken bir kaşık yada çatalla karıştırmayı daha sonra sunum yapmayı unutmayınız…

Afiyetler olsun.

Not : Bu limonatayı benim rahmetli anneannem yapardı..sokakta oynamış ****mış biz çocuklara hemen 2 limonu doğrayıp şekerle ovarak bu limonatayı hazırlardı..sandviç+ limonata da şahane olurdu hani :)))….bu onun limonata tarifi ve ben bu tarifi çok severim.. anneannem içmemiz için el altında hiç bir şey bulamazsa 1-2 yemek kaşığı reçeli bardağa koyar reçeli su ile sulandırır,açar bizlere onu verirdi..kız kardeşim çilek reçeli ile yapılanına bayılırdı..hey gidi günler hey..hepsi masal oldu….:(((

Sitede limon ve portakalın buzdolabında bekletilmesi sonucu rondo da çekilerek yapılan limonatalar,limon ovulup buzdolabında bekletilerek yapılan tüm limonataların tatları ilk anda gerçekten muhteşem ama nedendir bilmem ben o limonataları içtikten sonra ağzımda özellikle dilimin arka taraflarında geçmeyen acı bir tat hissediyorum.. bu nedenle ben limonatayı bekletmeden süzüyorum.. alternatif bir limonata denemek isterseniz tarifi bir kez deneyin derim…

Kabuğu rendelenen,doğranan şekerle ovulmuş limon kabuklarını ne kadar bekletirseniz limonatanızda o kadar acı bir tat olacaktır…ovduktan sonra suyunu ekleyip şekeri eritip hemen süzerseniz limonatanızda acı bir tat olmayacaktır..ama tercih sizin…

Bu tarifte verilen oranlardan 8 su bardağı limonata çıkıyor…ama buda bardak ve limonlarınızın boyutuna göre değişecektir..