PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ton Balıklı & Arpa Şehriyeli Salata


Daphne
25.05.16, 00:39
Malzemeler:4 kişilik.

1 cup=250 ml.'lik su bardağı

1 su bardağı arpa şehriye (risoni)
1/2 su bardağı tatlı lor peyniri (esas reçetede ricotta peyniri kullanılıyor.)
1 yemek kaşığı incecik doğranmış taze fesleğen
1/4 su bardağı taze, küçük fesleğen yaprakları
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kebere turşusu (kapari)
10 adet ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates ya da 2 adet, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimler halinde doğranmış küçük boy domates
2 su bardağı roka (küçük ve ince olanlarından)
1/4 su bardağı limon suyu
1 adet ton balığı konservesi - 160 gr. (Reçetede 180 gr.'lık 2 adet konserve ton balığı yazıyordu fakat ben ölçüyü azalttım.)
Tarif:

Arpa şehriyeleri tuzlu, kaynar su dolu bir tencerede makarna haşlar gibi haşlayın. Yumuşayan şehriyeleri süzdürüp, soğuk suyun altından geçirin. İyice süzdürün.
Lor peynirini, incecik doğranmış fesleğeni ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Arzunuza göre tuz ekleyin.
Arpa şehriyeyi, fesleğen yapraklarını, kaparileri, domatesleri, roka yapraklarını, limon suyunu ve kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını büyükçe bir salata kesesinin içinde karıştırın.
Ton balığını süzdürün ve çok parçalamadan, salatayla nazikçe karıştırın.
Salatayı 4 adet tabağa eşit olarak paylaştırın. Üzerlerine bir kaşık dolusu lorlu karışımdan koyun ve servis yapın.

Alıntı.