PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiğ Mantar Salatası


Daphne
25.05.16, 00:37
Bir kaba, yumurta sarısı, hardal ve sirkeyi koyun. Yağı telle karıştırarak, yavaş yavaş yedirin. Tuz ve biber ilave edin. Sosun çorba kıvamında olması için, biraz su ilave edebilirsiniz. Mantarların saplarındaki topraklı kısımları kesip atın ve bol soğuk su ile yıkayıp süzün. Maydanoz ve taze soğanı temizleyip incecik kıyın. Yeşil salatayı temizleyip süzün. Mantarları ince dilim şeklinde doğrayın, içine maydanoz ve taze soğan koyun. Sosun yarısını ilave edin ve mantarları kırmadan karıştırın. Yeşil salataların yarısından fazlasını kıyıp servis tabağına koyur ve üzerine mantarları düzgünce yerleştirin. Etrafını yeşil salata yaprakları ile süsleyip servis yapabilirsiniz.


4 kişilik


30 dakika


Malzemeler

400 gr kültür mantarı
1 çay kaşığı hardal
2 taze soğan
6 yaprak yeşil salata
2 fincan sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
3 Dal maydanoz
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Alıntı.