PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buzlu vişne


Daphne
24.05.16, 23:24
Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
225 kalori
Malzemeler:

750 ml. vişne suyu
90 gram şeker
180 gram frenk üzümü
600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne
Hazırlanışı:
* Vişne suyunu bir tencerede ısıtın.
* Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
* Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın.
* İçine hazırladığınız şurubu ilave edin.
* Meyveli karışımı soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın.
* Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın.
* Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin.
* Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın.
Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir..

Alıntı