PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çilekli Rulo Pasta


Daphne
24.05.16, 23:22
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Kırmızı gıda boyası
Krema için;
1 paket cremole vanilyalı
1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
İçine;
Çilek


Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ısıtıyoruz. Kek için yumurta aklarını sarılarılarından ayırıp ikisini de derin bir kaba alıyoruz. Şekerin yarısını yumurta akına diğer yarısını da sarılarına koyup ikisi de iyice köpürene dek ayrı ayrı kaplarda mikserle çırpıyoruz. Yumurta akları traş köpüğü kıvamında ters çevrilince akmayacak kıvamda olmalı. Köpürüp şekerin eridiğini gördüğünüzde yumurta akları ve sarılarını birleştirip vanilya kabartma tozu ve unu ekleyip çok hafif karıştırılarak malzemelerin bütünleşmesini sağlıyoruz. Kek hamurundan bir kaseye 3-4 yemek kaşığı ayrılıp gıda boyası ekliyoruz. Ardından tepsimize yağlı kâğıt sermeden kek harcından tepsinin köşelerine birer damla dökün ki kâğıt tepsiye yapışsın kalp şekilleri yapmak kolay olsun. Bir çay kaşığı sırtıyla istediğiniz ebatta ve sıklıkta kalpleri yapıyoruz 180 derecede ısıttığımız fırında 2 dakika kalpleri pişiriyoruz ki kalan hamuru dökünce şekiller kaymasın. çıkarınca kalan hamuru dikkatlice yayıp en fazla 10 – 15 dakika pişiriyoruz. Pişen kekimizi bir bez yardımıyla hafifçe rulo yaparak sarıp dinlenmesi için bekletiyoruz.
Kreması için; malzemeleri hep birlikte çırpıp dolapta iyice soğutuyoruz.
Kek soğuduğunda dikkatlice açıp kremamızı yayıyoruz ve içine hangi meyve kullanmak istersek koyuyoruz. Yağlı kâğıttan da yardım alarak rulo yapıyoruz. Bir gece dolapta beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun.