PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çilekli sorbe


Daphne
24.05.16, 23:14
Hazırlama süresi 20 dakika
6 kişilik
475 kalori
Malzemeler:

90 ml. krem şanti
18 adet ince dilimlemiş çilek
250 gram çilek
30 ml. su
75 gram şeker
1/2 adet limon suyu
15 ml. su
500 gram taze çilek
15 gram pudra şekeri
6 top çilekli dondurma
Hazırlanışı:


* Çilek reçeli için: Çilekleri yıkayıp kurumaya bırakın ve dörde kesin. Büyük bir tencereye alın; şeker limon suyu ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
* Çilekli sos için: Çilekleri yıkayın ve kurumaya bırakın. Hepsini bir tencereye dizin üstlerine su ve pudra şekerini ekleyin. Streç folyoyla kapatıp 30 dakika benmari usulü pişirin. Süzgeçten geçirip sosu bir kenara ayırın.
* Her kup bardağının alt kısmına önce bir kaşık reçel üstüne sos koyun. Üstüne bir top çilekli dondurma ve krem şanti ekleyerek incecik kesilmiş “çilek dantelleriyle” süsleyerek servis yapın.