PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hdpe Boru


milkaya
16.01.22, 16:18
Hdpe boru (https://erboyplast.com.tr/hdpe-boru) geniş bir kullanım alanına sahip olan bu borular basınçlı borular, gaz dağıtım boruları, şişe, varil, beyaz eşya ve makina parçaları, yaltkan, oyuncak, ve elektronik eşya imalatında kullanılmaktadır. Petrolden elde edilen yüksek yoğunluklu polietilen malzemesidir. Bu borular yüksek enerji ısı ile eritebilen kimyasal direnci ve çatlak ilerleme dirençi oldukça yüksek borulardır. Normal koşullar altında 50 ile 100 yıl arasında bir servis ömrüne sahip olmakla beraber bu boruların genel garanti süreleri olan 50 yıllık süre dahi alternatif boruların servis sürelerinden oldukça yüksektir. Korozyon, oksitlenme, mikroorganizma oluşumu vb. deformasyonlar oluşmaz hammadde yoğunluğunun düşük olması malzemeyi hafif taşıması kolay kılmaktadır. Esnek yapıları sayesinde sarsıntılar titreşimler hatta depremlerden bile minimum düzeyde etkilenir. Ve kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklı olan hdpe boruları birleştirme yöntemleri oldukça basittir.

Hdpe boru günümüzde git gide çelik, beton ve pvc boru gibi alternatiflerinin yerine üstün özellikleri sebebiyle tercih edilmektedir. Hdpe boru fiyatları (https://erboyplast.com.tr/hdpe-boru) ile öncesi ve hatta günümüzde en çok kullanılan borulardan birisi de metal içerikli borulardır. Bu boruların en büyük problemi akışkan veya çevresel her türlü etken ile kimyasal tepkimeye girmektedir. Korozyon metal borular için en önemli problemi teşkil eder. Bu boruların içinde ve dışında oluşan korozyon hidrolik kayıplara neden olarak sistem verimliliğini ciddi oranda tehdit eder hatta uzun süreler geçmesi ile korozyon metal borunun ömrünü bitirir. Ve çok maliyetli yenileme çalışması yapılması gerekir. Oysaki hdpe borularda korozyon oluşmaz herhangi bir pas mikroorganizma oluşumu olmaz bu da uzun ömürlü bir hidrolik sistem kurulmasına imkan verir.

Hdpe boru çevreye karşı hiçbir etkisi yoktur diğer borularda kullanılan enerji ile karşılaştırıldığında çok daha azdır. Bu boruların taşınma maliyetleri diğer borulara göre daha düşüktür. Hdpe boru uygulama aşamasında doğaya herhangi bir gaz salınımı yapmaz zararlı toksin içermediği için doğa ile bağdaşır. Uzun ömürlü ve elastik yapısı yer hareketlerinden az etkilendiği için akışkan sızıntı riski minimum seviyededir. Hdpe borular elektiriği iletmez çok iyi derecede sıkıştırma özelliğine sahip oldukları için yüzeyi pürüzsüz üretilebilir.