PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ıspanak çorbası


Daphne
23.05.16, 09:29
(4-5 kişilik)
• 450 g kadar ıspanak; ben dondurulmuş kullandım; pişirme öncesi çözündürdüm
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı krema
• 1 yemek kaşığı un
• 2,5 su bardağı süt
• Tuz
1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun. Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun.
2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun.
3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın. Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın.
4) Sıcak servis yapın.

Alıntı.