PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?


Rose
30.03.17, 18:28
Başlıca protein kaynağımız olan et, beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri. Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün.
Bırakın eti, başlı başına et suyunun lezzet verdiği dumanı üzerinde hazırlanmış bir tereyağlı pilavı düşünün. Buraya kadar her şey güzel, hepimiz hayal kurabiliyoruz. Fakat en lezzetli kavurmayı hayvanın neresinden elde edeceğiz?

Genel olarak etin pişmesi için seçilen yöntem, kullanacağınız etin bağ dokusu miktarına bağlıdır. Nihayetinde et bir kas dokusu. Bağ dokusu fazla olan etler genellikle bol su ile uzun süre kaynatılarak ya da kıyma yapılarak pişirilir. Bağ dokusu az olan, sinirsiz ve yumuşak yapıda olan etler ise kısa sürede, fazla su konmadan daha çok kendi suyuyla ya da içine ilave edilen sebzelerin suyuyla pişirilir.

Kurban bayramı bahanemiz olsun, yediğimiz etin hayvanın hangi bölümünden elde edildiğini ve hangi şekillerde pişirmenin onun lezzetini doruk noktasına ulaştıracağını öğrenelim.

Mahalle kasabından havalı bir şekilde antrikot, kontrfile, kontrnuar istemeyi herkes bilir. Kasaba gittiğinizde söyleyecek iki lafınız olsun. Gevezeforum olarak koyun ve dana etini bir puzzle olarak ele alıp lezzet haritasını sizler için çıkarttık.

MuratTekin10
04.01.21, 20:00
Pişirmek daha önemli. Sağlığı en çok etkileyen şeylerden birisi.