Rose
30.03.17, 18:25
Lezzetli Pilav
Pilavınızın diri ve tane tane olmasını istiyorsanız pirinci pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce tuzlu, sıcak suda bekletmeli ve suyunu süzüp yıkadıktan sonra pişirmeye başlamalısınız. Soğuk yenilecek, sebze içeren pilavlar için en doğrusu zeytinyağı kullanmaktır. Sıcak pilavlar için ise tereyağı ideal olanıdır. Ayrıca tereyağı ile pişirdiğiniz pilava, ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklerseniz pirinç taneleri daha parlak görünecektir.
Pastadaki Meyveler
Pastaların üzerinde kullanılan özellikle muz, elma, armut gibi meyveler çok kısa sürede kararmaya başlarlar. Doğradığınız meyveleri pastanın üzerine dizmeden önce limonlu suya batırırsanız kararmalarını önlemiş olursunuz.
Pürüzsüz Muhallebi
Muhallebi pişirilip kâselere doldurulduktan bir süre sonra üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşur. Bunu engellemek için muhallebiyi kaplara paylaştırdıktan sonra henüz soğumadan üzerine streç film sararak kapatın ve bu şekilde soğumaya bırakın.
Izgara Et
Öncelikle ızgarada pişirilecek etler yağ ve sinirlerinden arındırılmış olmalı. Ayrıca lezzetli ve yumuş**** etler için, pişirilmeden birkaç saat önce sadece yağ ile ya da çeşitli soslarla marine edilmeliler. Izgara yapılacak yiyeceklerin ızgaraya yapışmaması için iyice ısınmasını beklemelisiniz.
Lezzetli Börekler
Hazır yufka ile yapılan böreklerin kabarık ve lezzetli olması için böreği hazırlayıp sonra fırına vermeden birkaç saat önce buzdolabına alarak dinlendirmelisiniz. Buzdolabından çıkartıp, üzerine soda dökerseniz lezzetli ve kabarmış bir börek elde edebilirsiniz.
Patates Kızartması
Kızartacağınız patateslerin kabuklarını soyup dilediğiniz şekilde doğradıktan sonra içi süt dolu bir kâseye alın ve bir süre bekletin. Sütün içinden çıkardığınız patatesleri kuruladıktan sonra kızartın. Daha az yağ çektiğini göreceksiniz.
Yumuşak Tavuk Eti
Fırında pişirilen tavuk etleri hemen yenilmeyecekse, fırından çıkartıp üzerine tereyağı ve limon suyu sürün. Alüminyum folyo ile üzerini kapatarak bekletin. Böylece bekleyen tavuk eti servis edilinceye kadar sertleşmeden yumuşak kalacaktır.
Pilavınızın diri ve tane tane olmasını istiyorsanız pirinci pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce tuzlu, sıcak suda bekletmeli ve suyunu süzüp yıkadıktan sonra pişirmeye başlamalısınız. Soğuk yenilecek, sebze içeren pilavlar için en doğrusu zeytinyağı kullanmaktır. Sıcak pilavlar için ise tereyağı ideal olanıdır. Ayrıca tereyağı ile pişirdiğiniz pilava, ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklerseniz pirinç taneleri daha parlak görünecektir.
Pastadaki Meyveler
Pastaların üzerinde kullanılan özellikle muz, elma, armut gibi meyveler çok kısa sürede kararmaya başlarlar. Doğradığınız meyveleri pastanın üzerine dizmeden önce limonlu suya batırırsanız kararmalarını önlemiş olursunuz.
Pürüzsüz Muhallebi
Muhallebi pişirilip kâselere doldurulduktan bir süre sonra üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşur. Bunu engellemek için muhallebiyi kaplara paylaştırdıktan sonra henüz soğumadan üzerine streç film sararak kapatın ve bu şekilde soğumaya bırakın.
Izgara Et
Öncelikle ızgarada pişirilecek etler yağ ve sinirlerinden arındırılmış olmalı. Ayrıca lezzetli ve yumuş**** etler için, pişirilmeden birkaç saat önce sadece yağ ile ya da çeşitli soslarla marine edilmeliler. Izgara yapılacak yiyeceklerin ızgaraya yapışmaması için iyice ısınmasını beklemelisiniz.
Lezzetli Börekler
Hazır yufka ile yapılan böreklerin kabarık ve lezzetli olması için böreği hazırlayıp sonra fırına vermeden birkaç saat önce buzdolabına alarak dinlendirmelisiniz. Buzdolabından çıkartıp, üzerine soda dökerseniz lezzetli ve kabarmış bir börek elde edebilirsiniz.
Patates Kızartması
Kızartacağınız patateslerin kabuklarını soyup dilediğiniz şekilde doğradıktan sonra içi süt dolu bir kâseye alın ve bir süre bekletin. Sütün içinden çıkardığınız patatesleri kuruladıktan sonra kızartın. Daha az yağ çektiğini göreceksiniz.
Yumuşak Tavuk Eti
Fırında pişirilen tavuk etleri hemen yenilmeyecekse, fırından çıkartıp üzerine tereyağı ve limon suyu sürün. Alüminyum folyo ile üzerini kapatarak bekletin. Böylece bekleyen tavuk eti servis edilinceye kadar sertleşmeden yumuşak kalacaktır.