PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mandalinalı Ters Yüz Kek Tarifi


Kalben
22.05.16, 15:35
150 gr tereyağı
150 gr toz şeker
150 gr un
Kabartma tozu
2 yumurta
2 mandalina kabuğu (rendelenmiş)
2-3 adet mandalina

Şurubu için;

Yarım bardak mandalina suyu
Yarım bardak şeker
Fırını 180 derece önceden ısıtın. Oda sıcaklığındaki yağı ve şekeri pamuksu bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Her seferinde bir tane olmak üzere yumurtaları karışıma ekleyin. Mandalina kabuklarını ekleyin. Başka bir kapta un ve kabartma tozunu iyice birbirine karıştırın ve çok hızlı karıştırmadan sıvı karışıma ekleyin. Yağladığınız muffin kaplarının içine yaklaşık bir çay kaşığı kadar esmer şeker koyun ve kestiğiniz mandalina dilimlerini ekleyin. İsterseniz dondurma kaşığı kullanarak yaptığınız kek karışımından birer kaşık muffin kabına alın. 25-30dk altın rengi olana kadar pişirin. Sos tenceresinde şeker tamamen eriyene kadar şekeri ve mandalina suyunu kaynatın. Hazırladığınız şurup sıcakken keklerin üzerine dökün ve servis edin. Afiyet olsun.